Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 91
 İndirme 39
ORTA GELİR TUZAĞI: TÜRKİYE ÜZERİNE AMPİRİK BİR ANALİZ
2019
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin bulundukları gelir düzeyleri ile ilişkili olan orta gelir tuzağı kavramı, genel olarak, ülkelerin belirli bir dönem boyunca aynı gelir düzeyinde sıkışıp kalmasını ifade etmektedir. 1960’lı yıllarda üç haneli rakamlarla ifade edilen orta gelirli ülke sayısının çok azının yüksek gelirli ülke statüsüne yükselmesi dolayısıyla önemli bir kavram olarak ortaya çıkmıştır. Bu çalışmada, Robertson ve Ye (2013)’nin orta gelir tuzağı önerisine göre, Türkiye’nin orta gelir tuzağında olup olmadığı test edilmektedir. Türkiye için orta gelir tuzağının değerlendirmesinin yapıldığı bu çalışmada, Carrion-i Silvestre vd. (2009) tarafından ortaya atılan çoklu yapısal birim kök testinden faydalanılmıştır. Uygulanan birim kök testi sonuçları Türkiye orta gelir tuzağında olmadığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

ORTA GELİR TUZAĞI: TÜRKİYE ÜZERİNE AMPİRİK BİR ANALİZ
2019
Yazar:  
Özet:

The concept of middle income trap, related to the level of income of the countries, refers to the fact that countries get stuck at the same income level for a certain period. It has emerged as an important concept as the number of middle-income countries represented by three-digit numbers in the 1960s has not been able to raise the status of a high-income country. In this study, according to the Robertson and Ye (2013)'s middle-income trap proposal we examine whether Turkey is in the middle income. For Turkey In this study, the evaluation was made of the middle-income trap, Carrion-i-Silvestre et al. (2009) used the multi-structural unit root test. According to the applied unit root test result, Turkey is not a country in the middle-income trap.

Middle Income Trap: An Empirical Analysis On Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

The concept of middle income trap, related to the level of income of the countries, refers to the fact that countries get stuck at the same income level for a certain period. It has emerged as an important concept as the number of middle-income countries represented by three-digit numbers in the 1960s has not been able to raise the status of a high-income country. In this study, according to the Robertson and Ye (2013)’s middle-income trap proposal we examine whether Turkey is in the middle income. For Turkey In this study, the evaluation was made of the middle-income trap, Carrion-i-Silvestre et al. (2009) used the multi-structural unit root test. According to the applied unit root test result, Turkey is not a country in the middle-income trap.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.665
Atıf : 9.476
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi