Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 123
 İndirme 48
 Sesli Dinleme 1
Eski Türk Edebiyatında İlk Edebî Rüya: Odgurmış’ın Rüyası
2016
Dergi:  
Türkiyat Mecmuası
Yazar:  
Özet:

Dreams, the first time in the history of mankind thought the world today is one of the oldest concepts. Dreams as one of the elements of culture and civilization corporate formations, has become an important instrument for artists still in time to the mysterious structure and properties. Therefore, it is seen that epic era of dreams since the yield is used as narrative elements. Turkish literature for the first time the use of literary elements to dream according to written text extends from the old Uyghur Turkish period. The growing influence of Islam in Turkish literature the frequency of use in literary texts of the dream increases. This most of the use of examples and edited entirely dream still narrative even written in subsequent periods works as well as we come across frequently to sample classical analogies attention as, whereas the masnavis texts among tale and small story in length and function in the narrative and literary dream texts are notable in terms of being original. We would be the first example of Turkish literature as a literary text dream is in Kutadgu Bilig. In this study, the first literary dream to be assayed in the old Turkish literature, text motif structure will be examined in terms of features, such as the relationship between expression and interpreter. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiyat Mecmuası

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.074
Atıf : 2.606
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini