Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 268
 İndirme 59
 Sesli Dinleme 2
Matematik Öğretmenliği Öğrencilerinin Matematiksel Muhakeme Beceri Düzeylerinin Araştırılması
2018
Dergi:  
International Journal of Educational Studies in Mathematics
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, ilköğretim matematik eğitimi ve ortaöğretim matematik eğitimi öğrencilerinin matematiksel muhakeme (akıl yürütme) düzeylerini belirlemek amacıyla 2015–2016 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde bir üniversitenin eğitim fakültesinin ilköğretim matematik öğretmenliği ve ortaöğretim matematik öğretmenliği lisans programlarında öğrenim gören toplam 174 öğrenci ile yapılmıştır. Araştırmada nicel araştırma yaklaşımı benimsenmiştir. Araştırmada tarama yöntemi kullanılmıştır. Veri toplama aracı olarak 20 adet çoktan seçmeli ve altı adet açık uçlu sorudan oluşan iki aşamalı «Matematiksel Muhakeme Değerlendirme Ölçeği» kullanılmıştır. Verilerin analizi aşamasında her bir öğrencinin teste verdiği cevaplar incelenerek matematiksel muhakeme puanı belirlenmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, ilköğretim matematik öğretmenliği ve ortaöğretim matematik öğretmenliği öğrencilerinin matematiksel akıl yürütme beceri düzeylerinin orta düzeyde olduğu görülmektedir. İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği öğrencileri matematiksel muhakeme puanları ortalama bakımından incelendiğinde, ortaöğretim öğrencilerinin ilköğretim öğrencilerine göre daha başarılı oldukları sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca ölçek boyutları düşünüldüğünde, çözüm yolunun ve sonucun doğruluğuna karar verebilme ve çözüm için mantıklı tartışmalar geliştirebilme ve rutin olmayan problemleri çözebilme boyutlarında öğrencilerin doğru cevaplama yüzdelerinin azaldığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal of Educational Studies in Mathematics

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 278
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini