Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 69
 İndirme 32
Selfie Motivations Of Generation Y In Turkey Within Visual Sharing Culture Context
2018
Dergi:  
Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)
Yazar:  
Özet:

In recent years selfie has become an inevitable part of social networking sites (SNS). With the substantial growth of profile-based SNS, users communicate and represent themselves through photographs, particularly with selfies. A selfie is a self-representation tool, more intensely among younger generations. In this research, we focused on motivations of Y generation to express themselves through selfie in Turkey. We specified 4 main hypotheses; social media usage, showing and defining themselves, social acceptance, and narcissism. In order to investigate this hypothesis, we focused on college students who are active SNS users. Semi-structured interviews conducted to reach in-depth information about their tendencies and motivations. Our findings supported hypothesizes we identified. As a result, participants have social networking accounts for a long time and are observed to be spending a long time each day on these platforms. Users utilize SNS to be present in the virtual world as well as to see the shares of other users. It has been observed that users take a selfie to share their social media identities, to be liked by other people, to show themselves better than they are in real life, to take the pleasure of continuous likes. When we examined the motivations of the users, we observed that there are some narcissistic tendencies. We have discussed our insights for the future research in line with such findings.   

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)

Dergi Türü :   Ulusal

Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)