Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15.737
 İndirme 165
 Sesli Dinleme 7
Şâfiî Mezhebine Göre Cuma’nın Vücûb, Sıhhat ve Edâ Şartları
2017
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cuma namazı müstakil bir ibadettir. Cuma namazının vakti, öğle namazının vakti olup dört mezhep fukahâsı bu namazın hükmünün farz-ı ayn olduğu yönünde görüş beyan etmiştir. Şâfiî fakihleri Cuma namazının vücûb (farz), sıhhat ve edâ şartlarının olduğunu bu şartların kişide vuku bulmaması halinde Cuma namazının kendisinden sakıt (düşeceğini) olacağını dolayısıyla öğle namazını kılması gerektiğini ifade etmiştir. Şâfiîler erkek, hür, mazeretsiz ve mukîm olan herkese Cuma namazının farz olduğunu köle, hasta ve mefsedete götürmemesi düşüncesiyle maslahatı ve hadisi baz alarak da kadınlara bu namazın farz olmadığını beyan etmişlerdir. Bununla birlikte Şâfiîler, bu namazın edâ edilmesi açısından geçerli olabilmesi için bazı şartlar ileri sürmüşlerdir. Dolayısıyla bu çalışmada, cumanın kısaca tarihsel gelişimi, özel olarak Şâfiî mezhebine göre vücub (farz), sıhhat ve edâ edilmesi açısından rükünlerine dair hususları delilleriyle birlikte kısaca ele alacağız. Ayrıca Şâfiîler ile Hanefiler arasında konuyla ilgili görüş farklılığı olması halinde de kısaca Hanefi mezhebinden de nakillerde bulunacağız.

Anahtar Kelimeler:

On Friday, The Holy Spirit, The Holy Spirit, The Holy Spirit and The Holy Spirit.
2017
Yazar:  
Özet:

Friday is a pleasant prayer. The time of the Friday prayer, the time of the lunch prayer, and the four religions fukahâââââââââââââââââââââââââââââââââââââââââââââââââââââââââ The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said that the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said that the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said that the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said that the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said that the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said that the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: The people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world, who are the people of the world. But the people of the city had given them the prayer, and they had given them the prayer, and they had given them the prayer. Therefore, in this study, we will briefly discuss the historical development of the cuman, specifically according to the Shafi's discipline, the body (farz), the healing and the proof of his rucks. If there is a difference between the people and the people, then we will be able to find a difference between the people and the people of the world.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 376
Atıf : 619
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini