Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 81
 İndirme 28
Din ve Kapitalizm Kıskacındaki Katılım Bankalarının Geleceği
2015
Dergi:  
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özel Finans Kurumları ya da Katılım Bankacılığı, küresel finans pazarındaki yoğunluğu oldukça derinleşmektedir. Dünyadaki teorik geçmişi 1950’lere, pratikte de “İslâmî Bankacılık” adıyla da 1970’li yıllara kadar giden katılım bankaları, finansal bağımsızlığın neticesinde finansal alanda yeni bir finansal gelişmenin adıdır. Bu bankacılık türünün ana hedefi; İslâmî finansman prensipleri dâhilinde, faize titizliği olan tarafların işlem görmeyen fonlarını uluslararası ekonomiye aktarmaktır. Katılım bankaları faizi ilgilendirmeyen neredeyse genel konvansiyonel bankacılık faaliyetlerini farklı tekniklerle yapmaktadırlar. Bu bankalar bir taraftan konvansiyonel bankaların alternatifi olarak kabul edilmektedir. Diğer taraftan da geleneksel bankaları tamamlayıcı ve mali kesime güven ve renklilik getiren finansal kurumlar olarak değerlendirilmektedir. Mudilerin bu bankaları seçmelerini belirleyenönemli etken “hizmet/ürün kalitesi”dir. Bunu “İmaj ve Güven”, “Personel Kalitesi” ve “Dini/Çevresel motivasyonlar” etkenleri takip etmektedir. Gelecek yıllarda faizsiz finans sistemi bazı ülkelerdeki finansal servislerin küçümsenmeyecek bir kısmında oldukça etkisini gösterecektir. Katılım bankaları farklı tartışmalara sahne olmuştur. Hazırlanan bu çalışmada sözü geçen tartışmalar neticesinde elde edilen bilgilere müracaat edilmiş ve netice olarak da olası tavsiyelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Future Of The Participating Banks In The Curtis Of Religion and Capitalism
2015
Yazar:  
Özet:

Private financial institutions or participating banking, their intensity in the global financial markets is considerably deepening. The world’s theoretical history, which goes to the 1950s and in practice the “Islamic Banking” as well as the 1970s, is the name of a new financial development in the financial field as a result of financial independence. The main objective of this type of banking is to transfer the untreated funds of the parties with interest rigidity to the international economy, within the Islamic financing principles. Participating banks do almost general conventional banking activities that do not interest interest interests using different techniques. These banks, on the one hand, are considered as an alternative to conventional banks. On the other hand, traditional banks are considered as complementary and financial institutions that bring confidence and colour to the financial sector. The important factor determining the modes to choose these banks is the "quality of service/product". This is followed by the factors “Imagine and Trust”, “Personal Quality” and “Religious/Environmental Motivations”. In the coming years, the interest-free financial system will have a significant impact on some of the financial services in some countries that will not be underestimated. The banks have been involved in various discussions. In this prepared study, the information obtained as a result of the discussions mentioned was discussed and, as a result, possible advice was given.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 420
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini