Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 58
 İndirme 18
Yoksulluk, Kalkınma ve Kamu Harcamaları İlişkisinin Ekonometrik Analizi
2015
Dergi:  
Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yoksulluk, insanlık tarihinde sürekli olarak var olan ve çözüm aranan bir sorundur. Kalkınma kavramı da, milli gelirin artması, eşitsizliğin azalması ve yoksulluğun önlenmesi gibi birçok kavramı içeren çok boyutlu bir süreç olması dolayısıyla yoksullukla yakından ilgilidir. Kamu harcamaları ise, bu süreçte yoksulluğun giderilmesi ve kalkınma amaçlarına ulaşma yolunda devletlerin etkili olarak kullandığı bir araçtır. Yoksulluk, kalkınma ve kamu harcamaları İlişkisinin analiz edildiği bu çalışmada hipotezler değişik alternatiflerle FMOLS yöntemiyle modellenmiştir. Analiz sonucunda elde edilen bulgular; kamu harcamalarının “uzun dönemde yoksulluğu azalttığı” hipotezini doğrulamaktadır. Analiz sonuçları gelişmekte olan ülkelerde kamu harcamalarının kalkınmayı artırdığı ve dışa açıklığın kalkınma üzerinde çok fazla etkili olmadığı şeklinde yorumlanabilir. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin tersine, “serbest ticaret fikri, yapıları itibariyle birbirlerine benzeyen ülkeler açısından benimsenebilir” önermesiyle de uyumlu bulunmaktadır. Bu modellemeler sonucunda çalışmanın amacı çerçevesinde kurulan hipotezlerin bütünüyle gelişmekte olan ülkelere yönelik hipotezler olduğu ve araştırma sonuçlarının bu ülkeler açısından doğrulandığı görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 173
Atıf : 937
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini