Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 173
 İndirme 11
Temel Sağlık Göstergeleri Açısından Türkiye - Ab Ülkelerinin Karşılaştırılması: Betimsel Bir Analiz
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini belirleyen göstergeler içerisinde sağlık sektörüyle ilgili veriler önemli bir yer tutmaktadır. 1980’li yıllardan sonra ülkelerin gelişmişlik farklılıkları açıklanırken kullanılan göstergeler içerisinde beşeri sermaye göstergelerinden birisi olarak belirtilen sağlıkla ilgili göstergelerin bu farklılıkların kaynaklarından birisi olduğu ortaya konulmaktadır. Günümüzde ise sağlık harcamalarının ekonomik gelişmişliğin temel belirleyicileri arasında olduğu kabul edilmektedir. Türkiye 1990’lı yıllarda başlattığı sağlıkta reform çalışmalarına 2003 yılında sağlıkta dönüşüm programı ile hız kazandırmıştır. Her alanda Avrupa Birliği’ne (AB) yakınlaşmak isteyen Türkiye 2005 yılında AB ile üyelik müzakerelerine başlayarak ilişkilerini bir aşama daha ileriye taşımıştır. Bu bağlamda Türkiye ve AB üyesi ülkelerin sağlık göstergeleri açısından karşılaştırılması önem arz etmektedir. Bu çalışma AB ülkeleri ile Türkiye arasında, sağlık harcama çeşitleri ile bazı önemli sağlık düzeyi göstergelerini seçilen çeşitli yıllar için betimsel olarak karşılaştırmaktadır. 16 sağlık göstergesi kullanılarak yapılan karşılaştırma sonucunda, Türkiye’nin, toplam sağlık harcamaları içerisinde kamu sağlık harcamalarının oranı ve özel sağlık harcamalarının oranı bakımından AB ortalaması ile yakın değerler aldığı gözlenirken, diğer göstergeler bakımından AB ülkeleri ve ortalamaları ile ciddi farklılıklarının olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)