Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 72
 İndirme 19
Turizm Potansiyeli Bakımından Nebiler(aşıklar) Şelalesi ve Çevresi
2017
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

VYeryüzü şekilleri itibarıyla ülkemiz şelale ve çağlayanların oluşumu açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin araştırılması bilimsel, estetik ve  rekreaktif amaçlarla kullanımının sağlanması açısından önem arz etmektedir. Buradan hareketle bu çalışmada Nebiler Şelalesi ve çevresinin doğal ortam özellikleri ortaya konmaya çalışılmıştır. Yapılan literatür taramasında Nebiler şelalesi ile ilgili yayına rastlanmamış olması nedeniyle çalışma ayrıca önem kazanmaktadır. Arazi çalışması 2016-2017 yılı yaz dönemlerinde gerçekleştirilmiştir. Sahada  yapılan gözlemler sırasında bitki örnekleri de toplamıştır. Sahanın iklim özelliklerinin ortaya konmasında İzmir meteoroloji istasyonunun verileri, jeolojik özelliklerinin ortaya konmasında MTA’nın jeoloji haritaları kullanılmıştır. Nebiler Şelalesi İzmir ili Dikili ilçesi sınırlarında Nebiler köyü kuzeybatısında 39° 16' kuzey ve 26° 89' doğu boylamında yer alır. Şelaleyi oluşturan Nebiler suyu (Müsellimdere) eğim kırığında kısmen suları dağılsa da ana kütle dar bir oluktan aşağıya doğru düşmekte ve giderek genişleyerek yelpaze görünümünü almaktadır. WWD (The World Waterfall Database)veri tabanında  fan  olarak tanımlanan şelale tipiyle uyumlu görünmektedir. Ana şelaleden başka sahada yüksekliği daha az olan şelaleler ve suyun düşme hızına bağlı olarak oluşturdukları dev kazanları ve mağara oluşumları da gözlenmiştir. Şelaleye ulaşım, henüz yolun tamamının asfalt olmaması ve oldukça dar olması nedeniyle sıkıntılıdır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi