Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 113
 İndirme 63
Osmanli Para Vakiflari ve Cagdas Faizsiz Finans Kurumlarinin Karsilastirilmasi
2016
Dergi:  
Vakıflar Dergisi
Yazar:  
Özet:

The Ottoman State is accepted as the civilization of waqfs so that the borrowing by people who needed cash was provided by waqfs that had cash as capital. These waqfs operated their capitals within the limits that were drawn by Ottoman ulemas under the effects of interest ban in Islamic states. These waqfs can be thought of as the pioneers of modern Islamic financial institutions. The cash waqfs (CWs) became the factor of stability in the Ottoman financial system with controlling high usury rates and determining the market interest rate. Today, the participation banks as fulfill the function of interest-free financial institutions. The participation banks that bring together the people who want to borrow money without interest and the people who want to operate his capital in accordance with Islamic rules (with halal ways) differ from cash waqfs in some respects. Even though they follow similar financial methods, the difference in their purposes and other characteristics as interest-free financial institutions and the pioneering role of CWs will be examined in this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Vakıflar Dergisi
Vakıflar Dergisi