Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 63
 İndirme 17
ÖRGÜTİÇİ ÇATIŞMALARIN YÖNETİM SÜRECİ: OTEL İŞLETMELERİ AÇISINDAN KURAMSAL BİR DEĞERLENDİRME
2010
Dergi:  
Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çatışma kavramı, çok sayıda ve farklı örgütsel davranışları kapsayan bir süreçtir. Otel işletmesi içerisinde yaşanan huzursuzluklar, gerginlikler, karasızlıklar, açık veya gizli karşı koymalar, bunlara yol açan etmenler ve bunlardan etkilenen bireylerin tutum ve davranışları çatışma kavramı ile açıklanmaktadır. Çatışmalar, yönetilebilme durumuna göre işlevsel yani işletme için yararlı ya da işlevsel olmayan yani işletme içi zararlı sonuçlar ortaya koyar. Bu durum, çatışmaların yönetiminin beceri gerektirdiğini göstermektedir. Ayrıca günümüzde, çatışmaların otelin işgücü verimliliğini ve örgütsel performansını arttırmada yapıcı bir şekilde kullanılabileceği ve çatışmaların sadece azaltılmasının ve çözümlenmesinin yeterli olmadığı; gerektiğinde teşvik edilmesi gerektiği görüşleri ön plana çıkmış ve çatışmaların çözümü yerine çatışmaların yönetimi önem kazanmıştır. Bu çalışmada otel yöneticilerinin işletme içerisinde yaşanan çatışmalara karşı nasıl bir yaklaşım içersinde olması gerektiği üzerinde durulmuştur. Otel yöneticileri işletme içerisinde yaşanan çatışmaları öncelikle teşhis ederek gerektiğinde çatışmaları teşvik edici gerektiğinde ise azaltıcı önlemleri alarak müdahale etmek durumundadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 96
Atıf : 464
Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi