Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 183
 İndirme 28
 Sesli Dinleme 1
Sir Dizilerinde Kadin
2016
Dergi:  
Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz bilişim çağında, toplumsal hayatın dinamikleriyle girift bir ilişki içerisinde olan medya eğlence, haber, bilgi ve boş zaman doldurma kaynağı olarak önem ve etkinliğini arttırmakla birlikte, orta ya da uzun vadede, toplumu oluşturan bireyin tutum ve davranışlarının korunmasında veya dönüşümünde önemli değişkenlerden birisi hâline gelmiş görünmektedir. Toplumsalın hemen her alanı ile aynı zamanda toplumsal bir ürün de olan medya, toplumun hemen her alanı ile derin bir ilişki ve etkileşim içerisindedir. Neticede bu etkileşim süreci içerisinde toplumsal hayatın hemen her boyutuna nüfuz etmiş olan din-medya konusu da önemli bir araştırma alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta bu durum öyle bir noktaya ulaşmıştır ki, görünürde dine hizmet eder bir yaklaşımla hareket eden, aslında ezoterik bir oluşum olan FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) yapılanması tüm medya imkânlarını da kendi gizli ideolojisi ve hedefleri ekseninde sonuna kadar kullanabilmiş, hedefleri arasında belki de en önemli ve tehlikelisi olan paralel bir devlet kurma idealini gerçekleştirmek adına her türlü yola başvurmuştur. Bu bağlamda özellikle FETÖ yayın grubu kanallarında yayınlanan diziler arasından olmak üzere, sır dizileri olarak adlandırılan dinî-ahlakî motiflerle bezenmiş televizyon dizileri inceleme konusu olarak seçilmiştir. Bu makalede özellikle sır dizilerinde kadın kimliği, kadının konumlandırılması, kadına yönelik şiddet ve kadın kimliği üzerinden ötekileştirme konuları işlenmiştir. Ulaştıkları reyting oranları ile en azından toplumun belli bir kesimi tarafından izlenen bu dizileri anlamaya çalışmak hedefiyle yola çıkılan çalışmada, ağırlıklı olarak içerik analizi tekniği kullanılarak bu diziler inceleme konusu hâline getirilmiştir. Bunu yapabilmek adına öncelikle kapsamlı bir içerik analizi tablosu oluşturulmuş ve bu çerçevede nitel çıkarsama ve değerlendirmeler yapılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

0
2016
Yazar:  
Özet:

Günümüz bilişim çağında, toplumsal hayatın dinamikleriyle girift bir ilişki içerisinde olan medya; eğlence, haber, bilgi ve boş zaman doldurma kaynağı olarak önem ve etkinliğini arttırmakla birlikte, orta ya da uzun vadede, toplumu oluşturan bireyin tutum ve davranışlarının korunmasında veya dönüşümünde önemli değişkenlerden birisi hâline gelmiş görünmektedir. Toplumsalın hemen her alanı ile aynı zamanda toplumsal bir ürün de olan medya, toplumun hemen her alanı ile derin bir ilişki ve etkileşim içerisindedir. Neticede bu etkileşim süreci içerisinde toplumsal hayatın hemen her boyutuna nüfuz etmiş olan din-medya konusu da önemli bir araştırma alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta bu durum öyle bir noktaya ulaşmıştır ki, görünürde dine hizmet eder bir yaklaşımla hareket eden, aslında ezoterik bir oluşum olan FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) yapılanması tüm medya imkânlarını da kendi gizli ideolojisi ve hedefleri ekseninde sonuna kadar kullanabilmiş, hedefleri arasında belki de en önemli ve tehlikelisi olan paralel bir devlet kurma idealini gerçekleştirmek adına her türlü yola başvurmuştur. Bu bağlamda özellikle FETÖ yayın grubu kanallarında yayınlanan diziler arasından olmak üzere, sır dizileri olarak adlandırılan dinî-ahlakî motiflerle bezenmiş televizyon dizileri inceleme konusu olarak seçilmiştir. Bu makalede özellikle sır dizilerinde kadın kimliği, kadının konumlandırılması, kadına yönelik şiddet ve kadın kimliği üzerinden ötekileştirme konuları işlenmiştir. Ulaştıkları reyting oranları ile en azından toplumun belli bir kesimi tarafından izlenen bu dizileri anlamaya çalışmak hedefiyle yola çıkılan çalışmada, ağırlıklı olarak içerik analizi tekniği kullanılarak bu diziler inceleme konusu hâline getirilmiştir. Bunu yapabilmek adına öncelikle kapsamlı bir içerik analizi tablosu oluşturulmuş ve bu çerçevede nitel çıkarsama ve değerlendirmeler yapılmıştır. 

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 296
Atıf : 402
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini