Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 82
 İndirme 33
Encümen-i Şuara’nın Tanzimat Birinci Dönem Sanatçılarına Etkisi
2006
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

19th century was a period pursuits for Turkish Literature A literature society of the period namely; Encümen i Şuara had brought together some of the remarkable poets of the time This society used to gather in Hersekli Ârif Hikmet Bey’s house on a weekly basis and members’ poems were read out by the members in the social setting Thanks to his strong voice Namık Kemal was quite often chosen to be the one to read out these poems Following that the members of the society used to make criticism upon the poems Poets like Ziya Pasha Namık Kemal who were at the early stage of their career were among this group of artists coming together to improve the Turkish poetry It is also known that Şinasi had some literature ralated bonds with some of the members of the society This piece of work aims to shed light on the influence of Encümen i Şuara on Şinasi Namık Kemal ve Ziya Pasha who belonged to Ottoman Political Reforms 1 Period Keywords: Encümen i Şuara 19th century Turkish Literature 19th century Divan Literature artists of Ottoman Political Reforms 1 Period Şinasi Namık Kemal Ziya Pasha

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi