Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 156
 İndirme 71
Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Döneminde Düzce’nin İdari Yapısına Genel Bir Bakış
2013
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Devleti'nin fethettiği ilk yerlerden olan Düzce, bulunduğu coğrafi konumundan ötürü her zaman değerli olmuştur. Bu çalışmanın temel amacı, Düzce ve çevresinin Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerindeki idari yapısının genel olarak incelenmesidir. İncelediğimiz konunun kapsam bakımından geniş olması gerek duyulan kaynakları da çeşitlendirmiştir. İki bölümden meydana gelen çalışmamızın temel kaynaklarını arşiv vesikaları, Kastamonu vilâyetine ait çeşitli yıllarda yayınlanmış on sekiz adet salnâme, Bolu livasına ait 1925 tarihli salnâme ve Düzce'de ve vilâyet merkezi Bolu'da yayınlanan yerel gazeteler oluşturmaktadır. Makalemizin birinci bölümünde Osmanlı Devleti döneminde Düzce'nin idari yapısında zaman içerisinde meydana gelen değişiklikler iki alt başlık altında ele alınmıştır. Bu bölümde Düzce'nin, fetihten XIX. yüzyıla kadar olan idari yapısı ile XIX. yüzyılda Düzce'nin idari yapısında meydana gelen değişiklikler incelenmiştir. Cumhuriyet döneminde Düzce'nin idari yapısının ele alındığı ikinci bölümde ise Düzce kazasında ihtiyaca ve gelişen şartlara göre meydana gelen birtakım değişiklikler inceleme konusu olmuştur. Düzce'nin hem Osmanlı, hem de Türkiye Cumhuriyeti döneminde önemli bir yere sahip olmasına rağmen Düzce ile ilgili pek fazla bir çalışma yapılmadığı görülmektedir. Çalışmamızın amacı bu eksikliği gidermeye çalışmaktır

Anahtar Kelimeler:

Null
2013
Yazar:  
2013
Yazar:  
Özet:

Düzce is one of the first places which the Ottoman Empire conquered and it has always been important due to its geographical location. The main purpose of this study is to analyze the administrative structure of Düzce and its environment during the period of both the Ottoman Empire and the Republic of Turkey. The subject is very extensive, so the sources are diversified. The main sources of the study which is consisted of two parts are the archive documents, eighteen yearbooks which were published in different years belonged to Kastamonu Province, and the yearbook dated in 1925 and belonged to Bolu Province, the local newspapers published in Düzce and the center of province Bolu. In the first part of our article, the changes in the administrative structure of Düzceoccurred in time during the Ottoman Empire are handled under two sub-headings. Düzce’s administrative structure from the conquest to the 19th C. and the changes which were occurred in Düzce’s administrative structure in 19th C. are examined in this part. The administrative structure of Düzce during the Republic period is discussed in the second part. Several of changes which were occurred according to the needs and developing requirements in Düzce Province are also analyzed in the second part. Although Düzce has an important place both in the Ottoman Empire and the Republic of Turkey, it has been seen that there aren’t many studies about Düzce. The aim of this study is to fill this deficiency.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 199
Atıf : 539
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini