Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 8
Post-keynezyen İktisatta Açık Sistem Ontolojisi: Sheıla C. Dow’un “babylonıan Düşünce Yaklaşımı” Üzerine Bir İnceleme
2016
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilim felsefesinde “bilimsel gerçekçilik” olarak adlandırılan yaklaşım iktisatta “eleştirel gerçekçilik” olarak geliştirilmiş ve anaakım iktisadın eleştirisi ve alternatif bir iktisat anlayışının yönteminin oluşturulmasında kullanılmaya başlanmıştır. Heterodoks bir iktisat okulu olarak Post-Keynezyen İktisat yaklaşımı, anaakım iktisadın yöntem yaklaşımına karşı çıkma konusunda birleşmektedirler. Eleştirel gerçekçilik Post-Keynezyen iktisatta özellikle Tony Lawson, Sheila C. Dow, Philip Arestis ve Roy J. Rotheim gibi yazarlar tarafından benimsenmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Bu tartışmalar içinde özellikle Dow’un geliştirdiği “Babylonian Düşünme Biçimi” Post-Keynezyenleri diğer okullardan ayıran bir düşünce biçimi olmuştur. Bu düşünme biçimi kapalı bir sistemden ziyade açık bir sistemin varlığını gerektirmektedir. Babylonian yaklaşımına göre aksiyomlardan teoremlere tek bir mantıksal zincir yoktur. Bu yaklaşım bizi açık sistem yaklaşımına götürmektedir. Bu çerçevede iktisatta açık sistem ontolojisini gerektiren Babylonian Düşünme Biçiminin Post-Keynezyen iktisattaki yeri ve önemi eleştirel gerçekçilik bağlamında değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi