Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 280
 İndirme 54
 Sesli Dinleme 1
Mutluluk Kavramı ve İktisatta Mutluluk Üzerine Bir İnceleme
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Mutluluk bireylerin yaşamları boyunca sürekli ulaşmayı istedikleri bir hedeftir. Mutluluğun ne anlam ifade ettiği, nasıl elde edileceğine ilişkin sorular bilim dünyasında geçmişten bugüne sürekli tartışılan bir konu olarak varlığını sürdürmektedir. Mutluluğa etki eden çok sayıda faktörden bahsedilse de mutluluğa ulaştıracak genel bir formül bulunmamaktadır. Öyle ki, kavramın sübjektif yapısı, mutluluk algısının her bireyde farklı anlam teşkil etmesine neden olmakta ve mutluluğun tanımına ilişkin zorlukları da beraberinde getirmektedir. Mutluluk ölçümleri, objektif ölçüm yöntemlerini kullanan iktisat biliminin de uğraş alanı içerisinde yer almaktadır. Ekonomi biliminde yapılan çok sayıda araştırma ülkelerin gelir seviyelerindeki artışın refah seviyesini arttırdığını ortaya koymaktadır. Ancak yüksek gelire sahip bazı ülkelerde ekonomik kalkınmanın, nispeten düşük gelirli bazı ülkelerden geride olduğu da bilinmektedir. Bu durum ekonomik kalkınmanın önemine vurgu yaparak mutluluk kavramının tek başına ülkelerin gelir seviyeleri ile açıklanabilecek basit bir kavram olmadığını ortaya koymaktadır. Nitel araştırmaya dayalı olan bu çalışma, mutluluğu, ekonomik faktörlerin ötesinde genetik faktörler, yaşam şartları, sosyo-demografik ve kurumsal faktörler gibi geniş araştırma alanının bir parçası olarak, dünya mutluluk raporlarından elde edilen verilere dayanarak ele almaktadır. Bu amaç doğrultusunda günümüzde dünyanın en mutlu ülkelerini gelirin ötesinde başka bazı göstergelerle ortaya koyan raporlar yayınlanmaktadır. Çalışmada, Dünya Mutluluk Raporu, Daha İyi Yaşam Endeksi ve Mutlu Gezegen Endeksi verilerine dayalı olarak yapılan uluslararası mutluluk karşılaştırmalarında, ülkelerin sosyal, ekonomik, demografik, kültürel, siyasal alanlardaki mevcut durumlarının ülkelerin mutluluk düzeyleri üzerinde önemli bir etki yarattığı, sanılanın aksine gelir seviyesi nispeten düşük olan ülkelerin bazılarında mutluluk düzeylerinin yüksek gelir seviyesine sahip ülkelerden daha yüksek olduğu sonucuna varılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Mutluluk Kavramı ve İktisatta Mutluluk Üzerine Bir İnceleme
2019
Yazar:  
Özet:

Happiness is a goal that individuals want to throughout their lives. Questions about what happiness means, how it is achieved, continue to exist as a topic that has been constantly discussed in the world of science from the past to the present. There are many factors that affect happiness, but there is no general formula to bring happiness. Thus, the subjective structure of the concept causes the perception of happiness to make different meanings in each individual and brings with it the difficulties in defining happiness. Happiness measurements are also within the field of business of the economics that uses objective measurement methods. Numerous research in economics shows that the country’s increase in income levels increased the level of well-being. However, it is also known that in some high-income countries economic development is behind some relatively low-income countries. This situation highlights the importance of economic development and shows that the concept of happiness is not a simple concept that can be explained by the income levels of countries alone. This study, which is based on quality research, deals with happiness, beyond economic factors, as part of a wide field of research such as genetic factors, living conditions, socio-demographic and corporate factors, based on the data obtained from world happiness reports. For this purpose, reports that present the happier countries in the world are published today with some other indicators beyond income. The study, based on the World Happiness Report, the Better Life Index and the Happiness Planet Index data, concludes that the current situation in the social, economic, demographic, cultural and political fields of the countries has a significant impact on the levels of happiness of the countries, and that the levels of happiness in some countries with relatively low income are supposed to be higher than in some countries with high income levels.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.647
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)