Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 161
 İndirme 56
Universite Ogrencilerinin Kullandiklari Karar Verme Stratejilerinin Bazi Demografik Degiskenlere Gore İncelenmesi
2016
Dergi:  
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, yaş, cinsiyet, fakülte ve barınma yeri değişkenlerinin üniversite öğrencilerinin karar verme stratejileri üzerindeki etkisi incelenmiştir.  Araştırmanın örneklemi 2013-2014 öğretim yılında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde çeşitli fakültelerde öğrenim gören 185 öğrenciden oluşmaktadır. Öğrencilerin kullandıkları karar verme stratejileri, Kuzgun (1992) tarafından geliştirilen ‘‘Karar Verme Stratejileri Ölçeği’’ ile ölçülmüş, bazı demografik özelliklerini tespit etmek amacıyla araştırmacı tarafından hazırlanan kişisel bilgi formu kullanılmıştır. Veriler yüzdelik-frekans, ortalama, Mann Whitney U testi, Standart Sapma ile değerlendirilmiştir.  Toplanan verilerin analizinde SPSS 17.0 programı kullanılmıştır. Karar verme stratejisinin alt boyutları olan “kararsızlık” üzerinde cinsiyetler, yaş grupları ve fakülteler arasında, “içtepisel” üzerinde cinsiyetler ve fakülteler arasında, “mantıklı-sistematik üzerinde fakülteler arasında anlamlı farklılıklar olduğu ortaya koyulmuştur.(p<0.05). Kız öğrencilerin, erkek öğrencilere göre daha fazla içtepisel karar verdikleri ve kararsızlık yaşadıkları, üst yaş grubu öğrencilerde kararsızlık sürecinin daha fazla olduğu sonucuna ulaşılmış. Öğrenim görülen fakülteye göre; mantıklı karar verme, içtepisel ve kararsızlık alt boyutları puan ortalamaları arasında anlamlı bir farklılık olduğu görülmüş bu durum öğrenim görülen fakültelerin karar verme stratejileri üzerinde önemli bir etkisinin olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 1.795
2023 Impact/Etki : 0.288
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi