Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 71
 İndirme 36
Okul Yöneticilerinin Karar Verme Stratejilerinin Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi
2006
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Erzurum il merkezinde görev yapmakta olan okul yöneticilerinin karar verme stratejilerinin yönetici olarak görev türleri, görev yaptıkları okul tUrleri, cinsiyetIeri, çalışma süreleri, yönetici olarak çalışma süreleri, medeni durumları, yaşları, egitim düzeyleri açısından incelenmesidir. Bu araştırmanın evreni, Erzurum il merkezinde 2005-2006 öğretim yılında görev yapan okul yöneticilerinden oluşmaktadır. Araştırma örneklerni, bu evrenden seçkisiz (random) olarak belirlenen toplam i 110 bireyden oluşmaktadır. Araştırmada, bireylerin karar verme stratejileri ile ilgili veriler ise Kuzgun (1992) tarafından geliştirilen Karar Stratejileri Ölçeği ile toplanmıştır.Araştırma sonucunda sırasıyla şu bulgular elde edilmiştir: Bireylerin; yönetici olarak yaptıkları görev türleri, görev yaptıkların okulun tUrU, cinsiyetIeri, yaş grupları, çalışma süreleri ve yönetici olarak çalışma sUreleri ve egitim dUzeylerine göre; bagımsız, mantıklı, içtepisel ve karasızlık karar verme stratejisi puan ortalamaları arasında anlamlı farklılaşma olmadıgı; medeni durumlarına göre yalnızca içtepisel karar verme stratejisi puan ortalamaları arasında bekarların lehine anlamlı bir farklılaşma oldugu; ayrıca, yönetici olarak çalışma sUrelerine göre ise 21-30 yıl ile 1-10 yıl ve 11-20 yıl yönetici olarak çalışanların bagımsız; 11-20 yıl ile 1-10 yıl yönetici olarak çalışanların ise mantıklı karar verme stratejisi puan ortalamaları arasında anlamlı bir farklılaşma oldugu görülmektedir

Anahtar Kelimeler:

School Managers Are Considering Their Decision-making Strategies According To Varied Values.
2006
Yazar:  
Özet:

The objective of this research is to study the decision-making strategies of the school managers who are in the center of the Erzurum province in terms of the types of tasks as managers, the school tours, gender, working hours, working hours as managers, civil conditions, age, level of education. The universe of this research consists of school managers who worked in the 2005-2006 academic year at the Erzurum province center. The research examples consist of a total of 110 individuals identified as unselective (random) from this universe. In the study, the data related to the decision-making strategies of individuals were collected with the Scale of Decision Strategies developed by Kuzgun (1992). According to the results of the study, the following findings have been obtained: individuals; the types of tasks they do as managers, the tasks they do, the school's tUrU, gender, age groups, working hours and work as managers according to the standards and levels of exit; there is no meaningful differences between the scores of the decision-making strategy; there is no meaningful differences between the scores of the decision-making strategy; there is no meaningful differences between the scores of the scores of the decision-making strategy; there is no meaningful differences between the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores of the scores

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 456
Atıf : 3.965
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini