Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 42
 İndirme 18
Varligin Cezbesinde Dil ve Hakikat -nietzsche Deginileriyle-
2012
Dergi:  
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet: Bu çalışma post modern tartışmaların ana konularından olan hakikat nosyonunu ele almaktadır. Bu makalede hakikat nosyonunun Aydınlanmayla sınırlanan tanımı dışında yeni bir yaklaşım öne sürülmektedir. Aydınlanma düşüncesi hakikat ve gerçeklik kavramlarını aynı bağlamda kullanmaktadır. Bu bağlam felsefenin realist tarzına aittir. Buna göre, dilin dünyayla sınırlanan çerçevesi modern ve postmodern düşüncede hakikat ve gerçeklik kavramlarının delaletini belirlemektedir. Modern düşünce, hakikat kavramını nesne bağlamında dil ile sınırlar, bilgi mutlaktır ve akıl tek otoritedir. Buna karşın, postmodernizm, hakikat tartışmasında aklın otoritesine karşı çıkarken başka bir yanlışa düşer. Bu sapmanın temel nedeni, dili kendi başına meşruiyet aracı olarak görmesi ve onu varlık bağlamından koparmasıdır. Hakikatin hakikatsizliği, dili kendi başına otorite tayin etmekten kaynaklanmaktadır. Post modern felsefenin çıkmazı da buradan beslenmekte ve yanılgı sürüp gitmektedir. Dil- varlık bağlamının tahribi bu sonucu doğurmuştur. Bu çalışma, hakikatin hangi bağlamda ele alınması gerektiği ve ontolojik göndermesinin ne olduğu üzerinde durmaktadır. Bu bağlamda, Nietzscheci tutumun (aslında olan) yeni bir yorumunu denemektedir.

Anahtar Kelimeler:

2012
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 248
Atıf : 2.053
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini