Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 6
Nıetzsche Felsefesinde Hakikat Problemi
2022
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nietzsche, felsefesinde genel olarak hakikat kavramını eleştiren bir filozoftur. Ancak bu eleştirilerin daha çok dinlerdeki hakikat kavramına olduğunu söyleyerek Nietzsche’nin hakikati tümüyle reddetmediğini ve bir postmodernizm öncüsü olarak asla değerlendirilemeyeceğini belirten düşünürler de vardır. Bu çalışmada Nietzsche’nin metinlerindeki hakikat hakkındaki fikirleri ele alınıp onun hakikat karşısındaki tavrı ortaya koyulmaya çalışılacaktır. Bunun için öncelikle Nietzsche’nin Yahudiliğin ve Hıristiyanlığın hakikat anlayışlarına yaptığı eleştiriler ortaya koyulacaktır. Daha sonra felsefe tarihindeki hakikat düşüncelerine dair eleştirileri incelenecektir. Buradan hareketle Nietzsche’nin hakiki dünyanın bir masal olduğuna dair belirlenimleri anlatılacaktır. Son olarak da Nietzsche'nin hakikat eleştirilerinin postmodern felsefeyi etkilemiş olabilecek yönleri üzerinde durulacaktır. Böylece de Nietzsche’nin postmodern felsefe için bir öncül olduğu iddia edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Problem Of Truth In Nietzsche’s Philosophy
2022
Yazar:  
Özet:

Nietzsche is a philosopher who criticizes the concept of truth in general. However, some thinkers say that these criticisms are mostly about the concept of truth in religions and that they do not completely reject the truth and can never be considered a pioneer of postmodernism. In this study, Nietzsche's ideas about truth in his texts will be discussed, and his attitude towards truth will be tried to be revealed. First, Nietzsche's criticisms of Judaism and Christianity's understanding of truth will be revealed. Later, his criticisms of the ideas of truth in the history of philosophy will be examined. From this point of view, Nietzsche's determination that the real world is a fairy tale will be explained. Finally, aspects of Nietzsche's criticism of truth that may have influenced postmodern philosophy will be discussed. Thus, it will be claimed to be a predecessor for postmodern philosophy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 111
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini