Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 52
 İndirme 21
Katılım Bankalarında Blokeli Toplu Konut Finansmanları
2017
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Özet:

Katılım bankaları, İslamî usullere uygun bankacılık hizmeti almak isteyen ve bu konuda hassasiyeti bulunan gerçek ve tüzel kişiler için faizli sisteme alternatif ürünler geliştirmişlerdir. Bunun yanında ülkemizin temel problemlerinden birisi de gecekondulaşma ve çarpık kentleşmedir. Mevduat sağlama ürünleri olarak kâr paysız hesaplar yani cari hesap ile kâr-zarara katılma hesapları ile sukuk, fon kullandırma ürünleri olarak ise murabaha, icara, selem, istisna, mudarebe, müşareke, karz-ı hasendir. Katılım Bankalarının Türkiye’de uyguladıkları toplu konut finansman modellerinde teminat tarafı kuvvetli ve kredi kullanan kişilerin kredibilitesinin yüksek olduğu kitleyi seçmektedir. Kredi uygulamalarını da bu kriterlere uygun olarak yapmaktadır. Daha ziyade katılım bankalarınca uygulanan blokeli finansman modellerini detaylı olarak değerlendirmemiz gerekir. Çalışmamızda katılım bankalarının güncel mevzuat ve yaygın uygulamalarından faydalanarak, toplu konutların finansmanın da, başta az bir tasarruf ile başlanan ve kişinin kredibilitesine dayanan, uygulama sürecinde teminat değerini arttıran ve inşaat sürecinin sağlıklı ilerlenmesini sağlayan blokeli kooperatif modellerini değerlendireceğiz. Sonuçta tüm bu modellerin ülkemizin sosyo-ekonomik koşullarına en uygun modeller olduğu ve proje finansman esasına göre çalışma yapan Katılım Bankalarının bu alanda büyüme potansiyelleri irdelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2017
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
0
2017
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




ONERI

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 2.595
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini