Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 27
 Görüntüleme 73
 İndirme 35
Sınıf Öğretmenlerinin Tercih Ettikleri Öğretim Stillerinin Yordayıcısı Olarak Öğretmenlik Mesleğine İlişkin Algıları
2007
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Abstract Bu çalışmada sınıf öğretmenlerinin öğretmenlik mesleğine ilişkin algılarının tercih ettikleri öğretim stillerini yordama gücü araştırılmıştır. Araştırmada ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Öğretmenlerin öğretim stili tercihleri, Grasha (1996) tarafından geliştirilen Üredi (2006) tarafından Türkçe’ye uyarlanan “Öğretim Stili Ölçeği” aracılığıyla ölçülmüştür. Öğretmenlerin öğretmenlik mesleğine ilişkin algıları ise Şişman ve Acat (2003) tarafından geliştirilen “Öğretmenlik Mesleğine İlişkin Algı Ölçeği” aracılığıyla ölçülmüştür. Ölçme araçları İstanbul ili Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Kartal, Maltepe ve Sultanbeyli ilçelerinde bulunan 49 ilköğretim okulunda görev yapan 681 sınıf öğretmenine uygulanmıştır. Sınıf öğretmenlerinin öğretmenlik mesleğine ilişkin algılarının tercih ettikleri öğretim stillerini yordama gücünü tespit etmek için verilere çoklu regresyon analizi uygulanmıştır. Araştırma sonucu öğretmenlik meslek algısının uzman öğretim stilinin % 5,4’ünü, otorite öğretim stilinin % 4,7’sini, kişisel model öğretim stilinin % 8’ini, kolaylaştırıcı öğretim stilinin % 12,7’sini, temsilci öğretim stilinin % 10’nu açıkladığını göstermiştir. Ayrıca sonuçlar, alan bilgisi algısının uzman ve otorite öğretim stillerinin; mesleki formasyon ve alan bilgisi algısının kişisel model, kolaylaştırıcı ve temsilci öğretim stillerinin anlamlı yordayıcısı olduğunu ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Perceptions Of The Teaching Profession As A Guide To The Teaching Styles That Classmates Prefer
2007
Yazar:  
Özet:

Abstract In this study, the ability of class teachers to adjust their perceptions about the teaching profession is studied. Relational scan model was used in the research. Teachers' teaching style preferences are measured through the "Teaching style scale" adapted to Turkish by Grasha (1996) developed by Üredi (2006). Teachers’ perceptions about the teaching profession have been measured through the "Teachers' perception scale" developed by Obesman and Acat (2003). Measurement tools have been applied to 681 class teachers who work in 49 primary schools located in the provinces of Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Kartal, Maltepe and Sultanbeyli. Multiple regression analysis has been applied to the data to identify the ability of class teachers' perceptions about the teaching profession to use their preferred teaching styles. The study found that teaching profession perception explained 5.4 percent of the specialized teaching style, 4.7 percent of the authority teaching style, 8 percent of the personal model teaching style, 12.7 percent of the facilitating teaching style, and 10 percent of the representative teaching style. The findings also showed that field knowledge perception is a meaningful contributor to specialized and authorized teaching styles; professional formation and field knowledge perception is a personal model, facilitating and representative teaching styles.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Mersin University Journal of the Faculty of Education
Mersin University Journal of the Faculty of  Education