Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 64
 İndirme 25
The effect of Music Upon the Emotional Status and Styles to cope with Stress of University Students
2013
Dergi:  
Motif Academy Journal of Folklore
Yazar:  
Özet:

Abstracten Bu araştırma üniversite öğrencilerinde müzik dinlemenin ruhsal duruma ve stresle başa çıkma üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmış, deneysel ve teorik bir çalışmadır. Araştırma örneklemini konservatuar eğitimi alan öğrenciler oluşturmuştur. Araştırma bulgularına göre; öğrencilerde beş günlük (her gün birer saat olmak üzere) müzik dinletisi öncesi ve sonrası depresyon puan ortalamaları arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir fark olduğu ve dinleti öncesi depresyon puanının daha yüksek olduğu bulunmuştur (t=-3.25, P< 0.001). Müziğin umut düzeyine etkisi olmazken, durumluluk kaygı puanı ve süreklilik kaygı puanı ortalamaları arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir fark olduğu ve dinleti öncesi kaygı puanlarının daha yüksek olduğu belirlenmiştir (t=-2.56, P< 0.010; t=-2.84, P< 0.004 ). Müzik dinletisi öncesi ve sonrası stres ile başa çıkma puanı karşılaştırıldığında; müzik dinletisi öncesi ve sonrası “Çaresiz Yaklaşım”, “İyimser Yaklaşım” ve “Sosyal Destek Arama Yaklaşımı” alt ölçekleri puan ortalamaları arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir fark olduğu ve dinleti öncesi “Çaresiz Yaklaşım” ve “Sosyal Destek Arama” alt ölçek puanının, dinleti sonrası puandan daha yüksek olduğu bulunmuştur. İyimser Yaklaşım alt ölçek puanının ise, dinleti sonrası daha yüksek olduğu saptanmıştır. Araştırma sonucuna göre; müzik dinlemek öğrencilerin depresyon puanlarını, durumluluk ve süreklilik kaygı puanlarını düşürmüştür. Stres ile başa çıkmada; daha çareli, sorunlarını tek başına çözebilen ve iyimser yaklaşımlı bir tutum geliştirmelerini sağladığı saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Motif Academy Journal of Folklore

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 8.491
Motif Academy Journal of Folklore