Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 95
 İndirme 57
Medya Okuryazarlığı Öğretim Materyalinin Görsel Tasarım Açısından İncelenmesi
2017
Dergi:  
Medeniyet Sanat
Yazar:  
Özet:

Eğitimde farklılık yaratacak materyal kullanımı, hem yeniçağın gerektirdiği ihtiyaçları giderme hem de öğretmeni desteklemesi ve eğitim-öğretimin daha anlamlı ve kalıcı olması açısından büyük önem taşımaktadır. Türkiye’de 2006-07 eğitim öğretim yılında 5 ilde pilot çalışmaları yapılan Medya Okuryazarlığı dersi, 2007-08 eğitim öğretim yılı itibariyle tüm Türkiye’de seçmeli ders olarak ortaokullarda okutulmaya başlanmıştır. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) uzmanları ve İletişim Bilimleri akademisyenlerinden oluşan bir komisyon tarafından “Medya Okuryazarlığı Dersi Öğretim Programı ve Öğretmen Kılavuzu” hazırlanmış ve “İlköğretim Seçmeli Medya Okuryazarlığı Dersi Öğretim Programı” Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından 2006 yılında kabul edilmiştir. Hazırlanan öğretmen kılavuzu 2014 yılına kadar okullarda eğitim materyali olarak kullanılmıştır. 2014 yılında oluşturulan komisyon tarafından Medya okuryazarlığı dersi için günün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yeni bir ders kitabı hazırlanmıştır. Medya okuryazarlığı ders kitabı “Eğlencem Medya, Medyaya Soru Soruyorum, Önce Bir Düşüneyim, Benim Medyam” adlarıyla dört üniteden oluşmaktadır. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı derslerde kullanılmakta olan eğitim materyallerinden ders kitaplarının öğrenmeyi destekleyecek nitelikte ve öğrencilerin gelişim özelliklerine uygun olması gerektiğini ifade etmektedir. Özellikle ders kitabında kullanılan fotoğraf, resim, tablo, grafik, diyagram ve benzeri görsel ögelerin özgün olmasını ve tasarım ve renk seçimlerinin estetik değeri yüksek olmaları gerektiğini vurgulamaktadır. Kitabın bütünündeki görsel tasarım ve sayfa düzeni unsurları kitabın içeriğini desteklemelidir. Bu araştırmada ortaokullar için hazırlanan Medya Okuryazarlığı ders kitabı tasarımında yer alan görsellerin ve tasarımının değerlendirilmesi ve işlevselliğinin incelenmesi” amaçlanmıştır. Araştırma kapsamında Medya okuryazarlığı ders kitabını, Görsel İletişim Tasarımı/Grafik ASD 4. Sınıfta okuyan 40 öğrenci ve 20 tane grafik tasarım alanında uzman öğretim elemanı çeşitli kriterler açıcından değerlendirmiştir. Bu sunumda uzman değerlendirmeleri sonucu elde edilen veriler ortaya konularak Medya okuryazarlığı kitabının görsel tasarım açısından işlevselliği tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2017
Dergi:  
Medeniyet Sanat
Yazar:  
2017
Dergi:  
Medeniyet Sanat
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Medeniyet Sanat

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 101
Atıf : 321
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini