Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 85
 İndirme 60
Grafi̇k Duzenleyi̇ci̇ler ve Ortaogreti̇m Fi̇zi̇k Ders Ki̇taplarinda Kullanimlarinin İncelenmesi̇
2014
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Grafik düzenleyiciler, kavramlar ve kavramlar arasındaki ilişkileri görsel bir formatta sunan öğretme ve öğrenme araçlarıdır. Ders kitaplarında grafik düzenleyici kullanımı hem öğrencinin kitapta sunulan teorileri anlamlı bir şekilde öğrenmesine hem de konunun kavramları arasında bağlantı kurmasına yardım eder. Bundan dolayı bu çalışma, Orta öğretim Fizik ders kitaplarında grafik düzenleyicilere ne derece yer verildiğini ve var olan grafik düzenleyicilerin hangi tür grafik düzenleyiciler olduğunu belirlemeyi amaçlamıştır. İlk olarak grafik düzenleyicilerin sınıflandırılmasına yönelik bir kavram haritası geliştirilmiştir. Daha sonra MEB Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanmış 4 adet Fizik ders kitabı (9, 10, 11 ve 12. sınıf), hazırlanan kavram haritası dikkate alınarak analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda dört kitapta toplam 42 adet grafik düzenleyicinin yer aldığı belirlenmiştir. Son kısımda, fizik derslerinde grafik düzenleyicilerin kullanılması ile ilgili önerilerde bulunulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Graphic Organizers and Examining Of Their Usage In High School Physics Textbooks
2014
Yazar:  
Özet:

Graphic organizers are teaching and learning tools that show organization of concepts as well as relationships between them into a visual format. The use of graphic organizers in the textbooks helps students not only understand the theories presented in the text meaningfully and but also construct the relationships among the concepts of the topic. In this regard, this study aimed to determine how often the graphic organizers were placed in high school physics textbooks, and what kinds of graphic organizers were placed in these textbooks. A concept map concerning the classification of graphic organizers was developed firstly. Then, four physics textbooks, 9th, 10th, 11th, and 12th grades, certificated by the Board of Education and Training were analysed by taking into account the concept map prepared. It was found that a total of 42 graphic organizers were placed in all textbooks. Finally, some recommendations for incorporating graphic organizers in physics classes were noted

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.634
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi