Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 101
 İndirme 47
Sultan Abdülmecid’in Rumeli Gezisi Hakkında Bazı Tespitler
2009
Dergi:  
Tarih İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Makalemiz, Sultan Abdülmecid’in, halkın ihtiyaçlarını yerinde görmek ve şikâyetlerini dinlemek maksadıyla 1846’da Rumeli’ye yaptığı geziyi incelemektedir. Sultan, bu gezisine 6 Mayıs 1846 tarihinde İstanbul’un Yedikule kapısından çıkarak başlamıştır. Ayastefanos, Büyükçekmece, Silivri, Çorlu, Burgaz, Edirne, Zağra—i atik, Kızanlık, Tırnova, Ruscuk, Silistre, Şumnu ve Varna güzergâhını takip ederek 14 Haziran 1846 tarihinde deniz yolu ile İstanbul’a dönmüştür. Padişah bu gezisi sırasında vatandaşların sıkıntılarını dinlemiş ve halledilmesi için yetkililere gerekli emirleri vermiştir. Ayrıca gezi güzergahındaki yerleşim yerlerinde bulunan, başarılı askeri ve mülki erkânı huzuruna kabul ederek taltif etmiş, Sırp, Eflâk ve Boğdan beyleri ile yabancı devletlerin temsilcilerini kabul etmiştir. Bu gezi ile Sultan, taşradaki halk ile idarecilerin merkeze bağlılıklarını güçlendirmeyi amaçlamıştır

Anahtar Kelimeler:

some detections about sultan abdülmecid’s rumeli trip
2009
Yazar:  
Özet:

our article examines the trip to rumeli in 1846 with the aim of seeing sultan abdülmecid on the needs of the people and listening to their complaints. the sultan began this trip on may 6, 1846 by following the sevenkule gates of istanbul in the monthastefanos largeçekmece silivriorlu burgaz edirne zağra—i atik sister tirnova russian siltre syrup and the variance followed by the sultan, and the citizens of the land were returned to the village of istanbul, and the citizens of the nationality of the city were returned to the city of the city of the city of istanbul

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Tarih İncelemeleri Dergisi
Tarih İncelemeleri Dergisi