Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 57
 İndirme 37
Analysis Of Pedagogical Content Knowledge Studies In The Context Of Mathematics Education In Turkey: A Meta-synthesis Study
2016
Dergi:  
Kuram ve Uygulamada Eğitim Bilimleri (KUYEB)
Yazar:  
Özet:

Studies that explore pedagogical content knowledge (PCK) in the field of mathematics education date back to the turn of the century in Turkey. In recent years, studies on PCK have gained momentum. Master’s theses and doctoral dissertations have been written on PCK. In this context, there is a need to analyze the studies on PCK in Turkey to discover the dominant trends and to determine the gaps in the field. Understanding the current situation is important and essential for researchers in this field. Thus, this study analyzes PCK studies in the field of mathematics education in Turkey by using the meta-synthesis approach. As part of this study, 56 studies, which include 24 dissertations, 27 articles, and five proceedings all published between 2004 and 2015, have been analyzed. These studies were analyzed thematically and methodologically. Analyses of these works revealed that most of the studies had concentrated on determining the existing PCK of teacher candidates and that the most extensively studied PCK components were knowledge about students and knowledge of teaching strategies and representations. In addition it was found that qualitative approach was dominant methodology of these studies and algebra was the mostly studied mathematical context.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kuram ve Uygulamada Eğitim Bilimleri (KUYEB)
Kuram ve Uygulamada Eğitim Bilimleri (KUYEB)