Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 32
Kent Konseyi Kararlarının Kentlerdeki Orman Alanlarının Katılımcı Yönetimi Açısından İrdelenmesi: İstanbul Örneği
2017
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Katılımcı yönetim anlayışının esas alınması, orman alanlarının sürdürülebilir yönetiminin gerçekleştirilmesi kapsamında önemli katkılar sağlayacaktır. Bu yaklaşım, ilgi gruplarının çeşitliliği, toplumun artan talepleri ve ormanlar üzerinde artan baskı nedeniyle, kentlerdeki orman alanları için daha da fazla önem kazanmaktadır. Bir metropol olarak İstanbul, bu çerçevede karakteristik özelliklere sahiptir. Çünkü yeşil alanlarda, kent nüfusunda, toplumun talep ve tutumlarında zaman içerisinde önemli değişimler yaşanmış ve son dönemde kentteki yeşil alanlar üzerinde doğrudan etkisi olan üçüncü köprü, üçüncü havaalanı ve Kanal İstanbul gibi projeler hayata geçmeye başlamıştır. Bu durumda, karar verme, uygulama ve denetleme süreçlerinde katılımcı bir mekanizmanın oluşturulması önem taşımaktadır. Kent konseyleri, Türkiye’de kentlerin yönetiminde aktif rol oynayan gönüllü ve katılımcı bir araç olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda çalışmanın amacı, İstanbul’da örnek alan olarak belirlenen çeşitli ilçelerin kent konseylerinin, ormancılık, doğa ve çevreye ilişkin kararlarının incelenmesidir. İstanbul’dafazla orman alanına sahip Çatalca, Sarıyer ve Beykoz ilçeleri örnek alan olarak seçilmiştir. Kent konseyi kararlarının kapsamı ve içeriği ormancılık, doğa ve çevreyle ilgisi açısından irdelenmiştir. Elde edilen bulgular ilgili kent konseyi kararlarında belirtilen konuların sınırlı düzeyde ve yüzeysel şekilde ele alındığını göstermektedir. Bu çerçevede ilgili konuların kent konseylerinin gündeminde daha çok yer bulması için çalışmalar yürütülmeli ve bu yolla kentlerdeki orman alanlarının sürdürülebilir ve katılımcı yönetimine katkı sağlamak amaçlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi