Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 96
 İndirme 18
EĞİTİM MÜZİĞİ ÇOK SESLENDİRME YAKLAŞIMLARI VE YAKLAŞIMLARIN İLKÖĞRETİM MÜZİK DERSİ KAPSAMINDA KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖRNEK UYGULAMALAR∗
2014
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma; eğitim müziği çok seslendirme yaklaşımlarını tespit etmek, yaklaşımların ilköğretim öğrencisine uygunluğu bağlamında müzik öğretmeni görüşlerini belirlemek ve görüşler doğrultusunda örnek uygulamalar oluşturarak çok sesli müzik eğitimine hizmet etmek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, tez kaynaklı derlenen verilere yeni eklemeler yapılarak odak konu incelenmiştir. Araştırmada; eğitim müziği çok seslendirme yaklaşımları tespit edilmiş, hangi çok seslendirme yaklaşımının ilköğretim müzik dersi kapsamında kullanılması gerektiği hakkında müzik öğretmeni görüşlerini belirlemek amacıyla Ankara ili Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde görev yapmakta olup çalışma grubunu oluşturan 100 müzik öğretmeninin görüşlerine başvurulmuş ve veriler analiz edilerek frekans, yüzde dağılımları tablolar halinde gösterilmiştir. Müzik öğretmeni görüşleri doğrultusunda belirlenen “çalgı eşliği ile çok seslendirme” yaklaşımının örnek uygulamaları olarak; “Giydiğim Aldır” makamsal eğitim müziği Türk müziğinde dörtlü armoni çok seslendirmesi ile eşliklendirilmiş, “Vatan” ve “Clementine” tonal eğitim müzikleri ise “Sibelius 4” ve “Tonica Fugata 9.5” paket programları tarafından teknolojik çok seslendirme ile eşliklendirilmiştir. Araştırmada problem ve alt problemlere ilişkin elde edilen sonuçlar ve konuyla ilgili öneriler araştırmanın sonunda sunulmuştur. Buna göre “çalgı eşliği ile çok seslendirme” yaklaşımının ilköğretim öğrencisine uygun olduğu, şarkı öğretiminin müzik öğretmeni tarafından çalgı eşliği ile desteklenmesi gerektiği ve tonal eğitim müziklerinde çalgı eşliğinin yazılım tarafından da kolayca oluşturulabildiği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi