Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 86
 İndirme 23
Kızılkoyun Nekropolü Arkeolojik Sit Alanı’nın Koruma-Planlama Kapsamında Değerlendirilmesi
2017
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mezopotamya’nıneski yerleşim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa; su kaynaklarına yakın olması, verimli toprakları ve ticaret yolları üzerinde bulunmasından dolayı tarih boyunca stratejik bir öneme sahip olmuştur. Şanlıurfa kentinin tarihine bakıldığında birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığı ve kültürel çeşitliliğe sahip olduğu görülmektedir. Kentin yaklaşık 12 bin yıllık bir tarihi geçmişi vardır. Bu tarihi geçmişin izlerini taşıyan arkeolojik sit alanları uygarlıkların kültürleri, yaşam tarzları ve çevre oluşumları açısından önemli verileri içermektedir. Şanlıurfa geleneksel kent merkezinde çok sayıda arkeolojik sit alanı yer almaktadır. Bunlardan birisi de 2012 yılında arkeolojik sit alanı olarak ilan edilen “Kızılkoyun nekropolü arkeolojik sit alanı”dır. Araştırma alanında erken Roma dönemine ait çok sayıda mağara mezar bulunmaktadır. Çalışma, alanla ilgili arazi etüd-analiz çalışmaları ve bu verilerin sentezlenerek değerlendirilmesi aşamalarını içermektedir. Araştırma kapsamında; alanın arkeolojik sit alanı ilan edilmeden önceki durumunun ve ilan edildikten sonraki süreçte Kızılkoyun nekropolü arkeolojik sit alanı koruma planlama sürecinin değerlendirilmesi yapılmış, sorun ve olanakları tespit edilmiştir.  Elde edilen verilere göre geleceğe dönük planlama ve uygulama ilkeleri tanımlanmış ve alanla ilgili öneriler geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi