Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 62
 İndirme 35
Temel Eğitim ve Ortaokul Öğretmen Adaylarının Öğretmenliğin İdeal Meslekleri Olmasına Göre Karşılaştırmalı Profilleri
2016
Dergi:  
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Fen Bilgisi, İlköğretim Matematik, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler ve Türkçe öğretmenlikleri programlarında öğrenim gören 495 öğretmen adayının karşılaştırmalı profilleri çapraz tablolar ve ki-kare testleri ile incelenmiştir. Çalışma sonucunda, örneklemin %74’ünün kız öğrencilerden oluştuğu ve kız öğrenci oranlarının Sosyal Bilgiler öğretmenliği dışındaki programlarda erkeklerden anlamlı biçimde daha fazla olduğu belirlenmiştir. Örneklemin geneli açısından, öğretmenliği üniversite öncesinde ideal meslekleri görenlerin oranının %50’den anlamlı biçimde farklılaşmadığı ama ideal mesleği öğretmenlik olan kızların oranının anlamlı biçimde erkeklerden daha fazla olduğu bulunmuştur. Anabilim dallarına göre ise, öğretmenliği ideal meslek olarak görenlerin oranlarının Okul Öncesi, Sosyal Bilgiler ve Türkçe öğretmen adaylarında anlamlı biçimde yüksek iken, Sınıf öğretmeni adaylarında %50 olduğu ve İlköğretim Matematik ve Fen Bilgisi adaylarında ise çok daha düşük olduğu bulunmuştur. Üniversiteye giriş öncesinde öğretmenliğin ideal meslek olmasının sosyo-ekonomik düzey göstergelerinden, aile geliri, baba eğitim seviyesi ve öğrenim ortamı türü ile anlamlı düzeyde ilişkileri olmadığı ama anne eğitim seviyesi ile anlamlı biçimde ilişkili olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Basic Education and High School Teacher Candidates Compare Profiles As Teaching Is The Ideal Professions
2016
Yazar:  
Özet:

In this study, the comparative profiles of 495 teachers candidates who studied in Science, Primary Mathematics, Pre-School, Class Teaching, Social Information and Turkish Teaching programs were studied with cross tables and Ki-Care tests. The study found that 74% of the sampling consisted of girls and that the number of girls students was significantly higher than the number of men in programs outside the Social Information teaching. In the general perspective of the example, the percentage of teachers who saw the ideal professions before the university did not differ significantly from 50%, but the percentage of girls who did the ideal professions was significantly higher than the percentage of men. According to the disciplines, the ratio of those who see teaching as an ideal profession is significantly high in Pre-School, Social Information and Turkish teacher candidates, while 50% in Class teacher candidates and much lower in Primary Mathematics and Science candidates. Before entering the university, it has been concluded that teaching is an ideal profession from the indicators of socio-economic level, that it has no meaningful relationship with the family income, the father's educational level and the kind of learning environment, but has a meaningful relationship with the mother's educational level.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi