Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 155
 İndirme 3
Yansıma Dergisi Üzerine Bir İnceleme
2017
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal ve kültürel hayatın birer tanığı olan gazete ve dergi gibi süreli yayınlar, yayımlandıkları dönemin edebî ve fikrî çehresini yansıtması bakımından önem teşkil etmektedir. Söz konusu yayınların Türk Edebiyatında kendine yer bulması Tanzimat’la birlikte olmuş ve günümüze kadar devam etmiştir. Bu yayınlardan biri 1970’li yılların aylık sanat ve kültür dergilerinden biri olan Yansıma dergisidir. 12 Mart Muhtırası’nın ardından yaklaşık on ay sonra Ocak 1972’de çıkmaya başlayan Yansıma,  Eylül 1975’e kadar varlığını sürdürür. Dergi, Ömer Faruk Toprak, Burhan Günel, Ender Kâmil Boyacı, Şükran Kurdakul, Ceyhun Atuf Kansu, Ahmet Özer, Necati Mert, Tekin Sönmez, Arif Damar, Zühtü Bayar, Tan Oral, Oğuz Makal ve Turhan Selçuk gibi pek çok ismin yer aldığı zengin kadrosuyla önemli çalışmalara imzasını atmıştır. Bu yazıda, Toplumcu Gerçekçi bir anlayışı benimseyen Yansıma, şekil özellikleri, yayın politikası, yazar kadrosu ve yazı faaliyetleri gibi çeşitli açılardan incelenecektir. Böylece derginin sanat ve kültür hayatımızdaki yeri ortaya konmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi