Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 63
 İndirme 27
Türkiye İlaç Sektöründe Stratejik Ortaklıklar, Birleşme ve Satın Almalar: 2006-2014 Döneminin İncelenmesi
2016
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de ilaç sektöründe son yıllarda yaşanan stratejik ortaklık, birleşme ve satın alma işlemlerinin kavramsal çerçevesi ve sebeplerini incelemektir. Çalışmanın diğer bir amacı ise, 2006-2014 yılları arasında gerçekleşen işlemlerin genel bir durum tespitini yaparak, konunun gelecekteki görünümünü Türkiye açısından değerlendirmektir. Price Waterhouse Coopers (2006-2009 raporu), Ernst & Young (2009-2014 raporları) ve Deloitte (2008-2014 raporları) verilerine dayanan çalışma, 2006-2014 yılları arasında Türkiye ilaç sektöründe bütün işlemlerin satın alma şeklinde gerçekleştiği ve birleşme olmadığını göstermektedir. Toplamda 38 satın alma faaliyetinin %71’inin yabancı ülkeler tarafından yapıldığı ve ilaç şirketlerinin genellikle Avrupa ülkeleri tarafından satın alındığı saptanmıştır. İlaç sektöründe stratejik ortaklıklar ile ilgili bir rapor olmadığından, veriler “Google” arama motorunda internet haberleri içerik analizi yapılarak elde edilmiştir. İçerik analizi, 18 stratejik ortaklığın İtalya, Rusya, Cezayir, ABD, Belçika, Japonya, Danimarka ve Suudi Arabistan tarafından gerçekleştirildiğini göstermektedir. Sonuç olarak, ilaç sektöründe fiyat düzenlemeleri ve yerli jenerik ilaç üretimi ile ilgili daha kapsamlı politikalara ihtiyaç duyulmaktadır. Satın alma ve stratejik ortaklık eğiliminin sağlık sektörünün hizmet sunumu tarafında da (hastane, tıp merkezi vb.) incelenmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi