Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 122
 İndirme 58
 Sesli Dinleme 1
19.yüzyılda Osmanlıda Müzik Olgusu ve Dönemin Yenilikçi Padişahları
2019
Dergi:  
İnönü University International Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

19.yüzyılda Osmanlı İmparatorluğunda müzik devletin yönetiminde çok önemli bir yer tutmuştur. 19.yüzyıl batılılaşma hareketinin de etkisi ile siyasi, askeri, ekonomik, kültürel reformlar ile devlet üzerinde sanatsal alanda ki müzik kültürü de değişikliğe uğramıştır. Dönemin padişahları Sarayda müzik kültürüyle beraber büyümüşlerdir. Osmanlı Saraylarında her ne kadar müzik unsurunun olduğunu söylemek mümkün olsa da yürütülen politikalar bazı müzik türlerinin değişikliğe uğramasına sebep olmuştur. Osmanlı İmparatorluğunda dönemin önemli bir değişikliği sayılan Mehterhanenin kapatılıp yerine askeri bando olan Musikâ-i Hümâyûn’un kurulması Osmanlıda ki müzik yapılanmasının farklı bir boyuta geçmesine olanak sağlamıştır. Osmanlıda batı müziği hareketinin başlamasının en önemli etkenlerinin devletin yetiştirdiği sanatkâr sultanlar ve bestekârların olduğunu gözlemlenmektedir. İmparatorluğun merkezi olan Saray sanatında merkezi haline gelmiştir. Osmanlıda dönemin müziğe yön veren yenilikçi Sultanları ve bestekârları sayılan III. Selim, Sultan II. Mahmud, Donizetti Paşa, Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz ve Sultan II. Abdülhamid gibi sanatkâr isimler makalede incelenmiştir.      Bu araştırmada, 19.yüzyılda Osmanlıda müziğin konumu, gelişimi, müzikteki batılılaşma sürecinde dönemin bestekâr olan Osmanlı Sultanları ve müzisyenlerinin döneme nasıl etki ettikleri ve bu etkilerin sonuçları incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Musi̇c In Ottoman In The 19th Century and Innovati̇ve Sultans Of The Peri̇od
2019
Yazar:  
Özet:

In the 19th century, music played an important role in the management of the state in the Ottoman Empire. With the influence of the westernization movement of the 19th century, the musical culture in the artistic field on the state has also changed through political, military, economic and cultural reforms. The sultans of the period grew up in the palace together with the music culture. Although it is possible to say that there are music elements in the Ottoman palaces, the policies carried out have led to changes in some types of music. Mehterhane, which was considered an important change in the Ottoman Empire, was closed and the establishment of the military band Musikâ-i Hümâyûn, which replaced the Ottoman musical structure, allowed a new dimension to the Ottoman Empire. It is observed that the most important factors in the initiation of the Western music movement in the Ottoman Empire were the artful sultans and composers trained by the state. The palace, the center of the empire, has become a center for art. Innovative Sultans and composers of the period in the Ottoman music, III. Selim, Sultan II. Mahmud, Donizetti Pasha, Sultan Abdulmecid, Sultan Abdulaziz and Sultan II. Artist names such as Abdulhamid are examined in the article. In this research, the position, development of music in the Ottoman Empire in the 19th century, the effects of the Ottoman Sultans and musicians who were composers of the period in the process of westernization in music and the results of these effects will be examined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
İnönü University International Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 1.770
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini