Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 115
 İndirme 44
Sivil Toplum Kuruluşlarının Web Sitelerinin Diyalojik İletişim Kullanım Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Analiz (rusya-türkiye Karşılaştırması)
2019
Dergi:  
İNİF E- DERGİ
Yazar:  
Özet:

Özet Bu çalışma halkla ilişkilerin ilişkisel yaklaşımından hareketle halkla ilişkiler uygulamaları için önemli bir potansiyel sağlayan internet üzerinden kurum ve kuruluşların sahip oldukları web sayfaları aracılığıyla paydaşları arasında diyalogun ne oranda ve nasıl gerçekleştiğini ortaya koyma amacı taşımaktadır. Bu düşünceden hareketle Türkiye’de ve Rusya’da faaliyet yürüten toplam 60 sivil toplum kuruluşunun web sayfaları incelemeye tabi tutulmuştur. İnceleme, internet çalışmaları üzerinde önemli bir teorik literatür sunan ve benzeri çalışmalara kaynaklık eden Kent ve Taylor’un (1998) “diyalojik iletişim prensipleri” kapsamında yapılmaktadır. Çalışmada ilkeler ölçülebilir soru formatı haline getirilerek araştırmaya dâhil edilen 6 farklı kategorideki toplam 60 sivil toplum örgütünün web sitesine uygulanmıştır. Ortaya çıkan bulgular neticesinde diyalojik iletişim ilkeleri kullanım düzeyi bağlamında yer alan genel özelliklerin varlığı Türkiye’nin Rusya’ya yönelik bir adım önde olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ancak hem Rusya’da hem de Türkiye’de incelenen web sitelerinin çoğunluğunda diyalojik iletişim ilkelerinin sadece teknik ve tasarım boyutunda ağırlıklı olarak uygulandığı, örgütlerin iki yönlü simetrik kuramına dayalı bir ilişki sistemini paydaşlarıyla sınırlı olarak kullandığı görülmektedir. Ayrıca web sitelerinde diyalog ilişki boyutunun nasıl olması gerektiği yönünde tartışma ve tavsiyeler sunulmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Si̇vi̇l Toplum Kuruluslarinin Web Si̇teleri̇ni̇n Di̇yaloji̇k İleti̇si̇m Kullanim Duzeyleri̇ni̇ Beli̇rlemeye Yoneli̇k Bi̇r Anali̇z (rusya-turki̇ye Karsilastirmasi)
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal how and how the dialogue between stakeholders through the web pages that institutions and organizations possess through the Internet, which provides a significant potential for public relations practices from the relational approach of public relations. With this thought, the websites of a total of 60 civil society organizations operating in Turkey and Russia have been reviewed. The review is carried out within the framework of the "Dialogy Communication Principles" by Kent and Taylor (1998) that offered an important theoretical literature on their internet studies and resulted in similar studies. The principles of the study have been applied to the website of a total of 60 civil society organizations in 6 different categories that are included in the study by making them a measurable question format. As a result of the findings, the existence of general characteristics in the context of the level of use of dialogical communications principles has come to the conclusion that Turkey is a step forward towards Russia. However, in the majority of the websites studied both in Russia and Turkey, the principles of dialogue communications are mainly applied only in the technical and design scale, the organizations are using a relationship system based on the two-way symmetrical theory limited to their stakeholders. There are also discussions and advice on how the size of the dialogue relationship should be on the websites.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İNİF E- DERGİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 226
Atıf : 642
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini