Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 123
 İndirme 48
 Sesli Dinleme 1
Adolesan Donemde 12 Haftalik Antrenmanlarin Bazi Temel Motorik Ozelliklere Etkisi
2019
Dergi:  
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma yaş ortalamaları 10,63±1,18 yıl olan sedanter 15 kız çocuğuna 12 haftalık temel voleybol eğitiminin bazı temel motorik özelliklere etkisinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada vücut ağırlığı (VA), boy, dikey sıçrama mesafesi (DSM), durarak uzun atlama (DUA), flamingo denge testi (FDT), 30 m sürat ve otur-uzan esneklik testi (ET) motorik özellikleri ile 20m shuttle run testi kullanılarak MaxVO2 düzeyleri ölçüldü. Bu testin öncesi ve sonrasında kalp atım hızı (KAH) alınarak yorgunluk ve toparlanma düzeyleri belirlendi. Aynı ölçümler 12 haftalık temel voleybol eğitimi sonrası tekrar yapıldı. Araştırmada elde edilen bulgular SPSS 22 paket programı kullanılarak ön test ve son test arası farklılıklar paired sample t testi yapılarak belirlendi. Önem düzeyi (p<0,05) olarak kabul edildi. Çalışmada ön test ve son test sonrası VA ortalamaları benzer, boy, DSM, DUA, FDT, 30 m sürat, ET ve MaxVO2 düzeylerinde anlamlı (p<0,05) düzeyde artış bulunmuştur. Ayrıca araştırmada deneklerin yorgunluk ve toparlanma düzeylerinde dikkate değer önemli bir farklılık yoktur. Sonuç olarak adölesan dönem kız çocuklarına uygulanan 12 haftalık temel voleybol eğitiminin ölçülen bazı temel motorik özellikleri önemli düzeyde geliştirdiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Adolesan Donemde 12 Haftalik Antrenmanlarin Bazi Temel Motorik Ozelliklere Etkisi
2019
Yazar:  
Özet:

The study was carried out in order to study the impact of a 12-week basic volleyball training on some of the basic motoric properties on a 15-year-old sedan with an average age of 10.63±1.18 years. MaxVO2 levels were measured using body weight (VA), height, vertical jumping distance (DSM), standing long jumping (DUA), flamingo balance test (FDT), 30 m speed and sitting-long flexibility test (ET) motor characteristics using 20m shuttle run test. Before and after this test, the heart rate (KAH) was taken and the fatigue and recovery levels were determined. The same measurements were repeated after 12 weeks of basic volleyball training. In the study; the findings obtained were determined by using the SPSS 22 package program, making the differences between the pre-test and the final test paired sample t test. The level of importance (p<0,05) was accepted. In the study; pre-test and final test VA average similar, height, DSM, DUA, FDT, 30 m speed, ET and MaxVO2 levels significantly increased (p<0.05). Also, there is no significant difference in the study in the fatigue and recovery levels of respondents. As a result, the 12-week basic volleyball training applied to adolescent girls has seen some of the basic motoric characteristics that are measured to be significantly developed.

0
2019
Yazar:  
Özet:

Araştırma; yaş ortalamaları 10,63±1,18 yıl olan sedanter 15 kız çocuğuna 12 haftalık temel voleybol eğitiminin bazı temel motorik özelliklere etkisinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada vücut ağırlığı (VA), boy, dikey sıçrama mesafesi (DSM), durarak uzun atlama (DUA), flamingo denge testi (FDT), 30 m sürat ve otur-uzan esneklik testi (ET) motorik özellikleri ile 20m shuttle run testi kullanılarak MaxVO2 düzeyleri ölçüldü. Bu testin öncesi ve sonrasında kalp atım hızı (KAH) alınarak yorgunluk ve toparlanma düzeyleri belirlendi. Aynı ölçümler 12 haftalık temel voleybol eğitimi sonrası tekrar yapıldı. Araştırmada; elde edilen bulgular SPSS 22 paket programı kullanılarak ön test ve son test arası farklılıklar paired sample t testi yapılarak belirlendi. Önem düzeyi (p<0,05) olarak kabul edildi. Çalışmada; ön test ve son test sonrası VA ortalamaları benzer, boy, DSM, DUA, FDT, 30 m sürat, ET ve MaxVO2 düzeylerinde anlamlı (p<0,05) düzeyde artış bulunmuştur. Ayrıca araştırmada deneklerin yorgunluk ve toparlanma düzeylerinde dikkate değer önemli bir farklılık yoktur. Sonuç olarak; adölesan dönem kız çocuklarına uygulanan 12 haftalık temel voleybol eğitiminin ölçülen bazı temel motorik özellikleri önemli düzeyde geliştirdiği görülmektedir.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 281
Atıf : 1.794
2023 Impact/Etki : 0.288
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi