Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 128
 İndirme 28
KİLİS GÜNLÜK HALK GAZETESİ’NDE HATAY MESELESİNİN ELE ALINIŞI
2019
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suriye’nin Fransız Mandası altına alınacağı 25 Nisan 1920’e San Remo Antlaşması ile belirlenmiştir. Anadolu’da Milli Mücadele devam ettiğinden Suriye’nin kuzey sınırları tam olarak tespit edilememiş, bu sınırlar 20 Ekim 1921 tarihli Ankara Antlaşması ile belirlenerek Lozan Antlaşması’nın üçüncü maddesi ile de teyit edilmiştir. Böylelikle Ankara Antlaşması’nın yedinci maddesi geçerli olmak kaydıyla Sancak, Fransız mandası altına girmiştir. Fransa’nın 1936 yılında Suriye’ye bağımsızlık vermesi üzerine Hatay’ın anavatana katılması ve Misak-ı Milli sınırlarına dahil edilmesi Türk Dış Politikasının en önemli gündem maddelerinden biri olmuştur. Bu amaçla Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Miletler Cemiyeti’ne müracaat etmiş ve yoğun diplomatik çabalar neticesinde Hatay, 1937 yılında anayasası ile birlikte ayrı bir varlık olarak kabul edilerek 1938 yılında Hatay Devleti kurulmuştur. Atatürk’ün ömrü Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarına dahil edildiğini görmesine yetmemişse de hastalığının ağırlaştığı 1937 yılı içinde Mersin, Adana gezilerine katılarak Hatay davasına sahip çıktığını tüm dünyaya göstermiştir. Bu makalede amacımız, bahse konu olan Hatay meselesinde coğrafi olarak yakın bir yer olan Kilis  şehrinin nabzını tutan Kilis Günlük Halk Gazetesi’nin bu sürece yaklaşımı ve 1937-1939 yıları arası dönem ile ilgili değerlendirmelerini ele almaktır.

Anahtar Kelimeler:

In the People's Daily News, the issue of misconduct
2019
Yazar:  
Özet:

It was established by the San Remo Treaty on 25 April 1920 that Syria would be under the French mandate. Since the national struggle in Anatolia continues, the northern borders of Syria are not fully identified, these borders are defined by the Ankara Treaty of 20 October 1921 and confirmed by the third article of the Lozan Treaty. Thus, as the seventh article of the Ankara Treaty applies, Sancak has entered the French mandate. After France granted independence to Syria in 1936, Hatay's participation in the hometown and the inclusion of Misak into the national borders became one of the important items of the agenda of Turkish foreign policy. For this purpose, the State of the Republic of Turkey has entered into the Miletler Society and, as a result of intense diplomatic efforts, Hatay was recognized as a separate entity in 1937 along with its constitution, and the State of Hatay was established in 1938. Ataturk's life has not been enough to see that Hatay was included in the Turkish Republic State borders, but in 1937 Mersin showed to the whole world that he had the Hatay case by participating in his trips to Adana. In this article, our goal is to discuss the approach of the Kilis Daily People's Gazette, which holds the pulse of the city of Kilis, which is a geographically close location in the Hatay issue, and its assessments regarding the period between 1937 and 1939.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.678
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi