Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 236
 İndirme 49
 Sesli Dinleme 2
Ebeveynlerin Çocuk Haklarına İlişkin Metaforik Algıları
2019
Dergi:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ilkokul öğrencilerinin ailelerinin “Çocuk Hakları” kavramına ilişkin algılarını metaforlar aracılığıyla belirlemektir. Araştırma 2017-2018 öğretim yılının bahar döneminde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın katılımcılarını çocukları ilkokul öğrenimine devam eden 157 anne, 66 baba olmak üzere 223 aile oluşturmaktadır. Araştırmada ailelerin “Çocuk Hakları” metaforlarını belirlemek için nitel araştırma yöntemlerinden Fenomenoloji deseni kullanılmıştır. Veriler, “Çocuk hakları………..gibidir. Çünkü………” şeklinde açık uçlu hazırlanan metafor formu aracılığıyla toplanmış ve ailelerden bu formu doldurmaları istenmiştir. Elde edilen veriler nitel veri analizi tekniklerinden içerik analizine tabi tutulmuştur. Araştırma sonucunda aileler çocuk haklarına yönelik toplam 209 metafor geliştirmişlerdir. Bu durum ailelerin çocuk hakları konusunda farkındalığa sahip olmaları ve bu araştırmaya katkı sağlama noktasında istekli olmalarından kaynaklandığı şeklinde yorumlanmıştır. Geliştirilen metaforlar Çocuk Hakları Sözleşmesinde yer alan maddelerden hareketle benzer yönlerine göre “Yaşama Hakkı”, “Korunma Hakkı”, “Gelişme Hakkı”, “Katılım Hakkı” ve “Hakların Uygulanması” olmak üzere 5 kategoride toplanmıştır. Aileler tüm kategoriler içerisinden Hakların Uygulanması kategorisindefazla, Katılım Hakkı kategorisindeaz metafor geliştirmişlerdir. Sonuç olarak çocuk haklarının aileler tarafından korunması, taviz verilmemesi gereken, önemli ve gerekli bir olgu olarak algılandığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Ebeveynleri̇n Cocuk Haklarina İli̇ski̇n Metafori̇k Algilari
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to determine the perceptions of primary school students of their families about the concept of "Children's Rights" through metaphors. The research was carried out in the spring period of the 2017-2018 academic year. The study included 223 families, including 157 mothers and 66 fathers, who continued their children to study primary school. The research has used the phenomenology design from the quality research methods to determine the "Child Rights" metaphors of families. “The children’s rights are the rights. Because...” the form was gathered through the form of the metafor prepared open end and the families were asked to fill this form. The data obtained is subject to content analysis from the quality data analysis techniques. According to the study, families have developed a total of 209 metafors on children’s rights. This situation is interpreted in the way that families are aware of the rights of children and are willing to contribute to this research. The metaphors developed were gathered in 5 categories according to the similar aspects of the articles contained in the Convention on the Rights of the Child, including "Right to Live", "Right to Protection", "Right to Development", "Right to Participate" and "Execution of Rights". Parents have developed a metafor in all categories in the category of Rights Execution, in the category of Rights of Participation. As a result, the protection of the rights of the child by the families has been seen as an important and necessary fact that should not be admitted.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 1.808
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini