Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 50
 İndirme 19
SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ YAPILANDIRMACI KURAMA İLİŞKİN ALGILARININ BELİRLENMESİ: FENOMENOGRAFİK BİR ÇALIŞMA
2015
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılandırmacı yaklaşımın gelecekte uygulayıcıları olan sınıf öğretmeni adaylarının yapılandırmacı yaklaşıma ilişkin algılarının belirlenmesi önemlidir. Çünkü öğretmen adaylarının yapılandırmacı bir ders planlayabilmeleri ve uygulayabilmeleri bu yaklaşıma ilişkin bilgilerine, tutumlarına ve algılarına bağlıdır. Bu bağlamda bu araştırmanın amacı, fenomenografik yaklaşım ışığında sınıf öğretmeni adaylarının yapılandırmacı kurama ilişkin algılarını ortaya koymaktır. Fenomenografi, eğitim araştırmalarında kullanılan; kişilerin çeşitli olaylara ilişkin deneyimlerindeki, kavramsallaştırmalarındaki, algılarındaki ve anlayışlarındaki farklı yolları nitel olarak belirlemeyi amaçlayan ampirik bir yaklaşımdır. Araştırmanın katılımcılarını Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. ve 4. sınıfta öğrenim gören 127 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak kelime ilişkilendirme testi kullanılmıştır. Elde edilen veriler fenomenografik analiz yöntemi yoluyla değerlendirilmiştir. Elde edilen bulgulara göre öğretmen adaylarının yapılandırmacı kurama ilişkin algıları “Yapılandırmacılığın Kuramsal Temelleri, Yapılandırmacı Kuramda Program, Yapılandırmacı Kuramda Öğretmen, Yapılandırmacı Kuramda Öğrenci, Yapılandırmacı Kuramda Sınıf Ortamı, Yapılandırmacı Kuramda Kaynaklar, Yapılandırmacı Kurama İlişkin Yanlış Algılar” biçiminde yedi tema altında bu temaların altında yer alan alt temalar şeklinde gruplandırılıp değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Teachers are presented in the form of a phenomenographic phenomenon
2015
Yazar:  
Özet:

It is important to determine the perceptions of the class teacher candidates who are the future practitioners of the structural approach. Because the ability of the teacher candidates to plan and apply a structural course depends on their knowledge, attitudes and perceptions about this approach. In this context, the purpose of this research is to reveal the perceptions of class teacher candidates about structural theory in the light of the phenomenographic approach. The phenomenography is an empirical approach used in educational research, which aims to characterize the different ways in the experiences, conceptualizations, perceptions and perceptions of individuals about various events. The research participants are formed by 127 teachers candidates who have studied in 3rd and 4th classes of the Faculty of Education of the University of Afyon Kocatepe. In the study, the word association test was used as a data collection tool. The data received was evaluated through the phenomenographic analysis method. According to the findings obtained, the perceptions of teachers candidates regarding structural theory have been grouped and evaluated in the form of "The theoretical foundations of structural theory, the program in structural theory, the teacher in structural theory, the student in structural theory, the class environment in structural theory, the resources in structural theory, the errors in structural theory" under seven sub-themes under these sub-themes.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.187
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi