Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
 İndirme 23
Carrot and Stick Approach In International Relations: An Evaluation Throughout Turkey’s Accession Negotiations With The European Union
2018
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Havuç ve sopa yaklaşımı, Uluslararası İlişkiler Disiplininde realistlerin sert gücü açıklarken kullandıkları bir yaklaşımdır. Sert güç sahibi aktörler, diğer aktörlere istediklerini yaptırmak için havuç ve sopa yaklaşımını kullanmaktadırlar. Buna göre diğer devletler söz konusu devletin istediklerini yaptıklarına ödüllendirilirken yapmak istemedikleri şeyleri ceza yöntemiyle yaptırmaya çalışmaktadır. Avrupa Birliği de üçüncü devletlere karşı bu yaklaşımı uygulayan aktörlerden biridir. AB, bu yaklaşımla istediklerini diğer devletlere ödül ya da ceza yöntemiyle yaptırmaktadır. AB’nin bu yaklaşımı uyguladığı devletlerden biri de Türkiye olmuştur. AB Türkiye ile 3 Ekim 2005’te müzakere sürecine başlarken (havuç), 2006 yılında Kıbrıs ile yaşanan problemden dolayı Avrupa Komisyonu sekiz başlıkta müzakereleri askıya almıştır (sopa). Ancak son zamanlarda iki taraf arasında yaşanan gelişmelerden sonra AB’nin uyguladığı havuç ve sopa politikası ters tepmeye başlamış ve AB, bu politika çerçevesinde Türkiye’ye istediklerini yaptıramamıştır. Bu çalışma havuç ve sopa yaklaşımı çerçevesinde müzakere sürecindeki Pozitif Gündem ve Kıbrıs sorunu gibi bazı olayları ele alarak Türkiye-AB ilişkilerini inceleyecektir. Bu çerçevede söz konusu yaklaşımın neden işlemediği ve Türkiye-AB ilişkilerinin nereye gideceğini analiz etmeye çalışacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.038
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini