Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 91
 İndirme 48
Yerli ve Yabancı Seyyahların Bayburt İzlenimleri
2017
Dergi:  
Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bayburt has a long history of settlement. Bayburt Castle and Çoruh River are prominent places of the city. Its location on the Trabzon-Tabriz route, which used to be very busy, increased the strategic importance of the city. Therefore, many travelers have visited Bayburt since the 13th century. In the 19th century, the number of European travelers who visited the city has increased significantly. Most travelers arrived in the city via the Trabzon-Gümüşhane route. The oldest foreign traveler to the city was Marco Polo of Venice, who visited at the end of the 13th century. Western travelers’ visits to the city increased in the 19th century. John Macdonald, who arrived in Bayburt in 1813, is one of the most prominent of these visitors. In addition to Western travelers, native travelers such as Aşık Mehmed of Trabzon and Evliya Çelebi also visited Bayburt. This study examines these native and foreign visitors’ observations on Bayburt. The travelers commented on the physical condition of the Bayburt Castle and the contribution of Çoruh River to the city’s economy. They have also made observations about the social life and demographic structure of the city

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 170
Atıf : 451
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini