Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 187
 İndirme 44
Macar Kaynaklarına Göre Gyula Andrassy ve Osmanlı-macar İlişkileri
2011
Dergi:  
Tarih İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

1867-1871 yılları arasında Macar Başbakanı ve Milli Savunma Bakanı olan Kont Gyula Andrássy, 1871’de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun ortak dışişleri bakanlığına getirilmiştir. Andrássy’nin dışişleri bakanlığı döneminde Avusturya-Macaristan İmparatorluğu için doğu meselesi sayılan olaylar, 1875’de Osmanlı Devleti’ne karşı Hersek isyanı ile başlayıp, 1876”da Sırbistan ve Karadağ’ın Osmanlı Devleti’ne savaş ilan etmesi ile devam etmiştir. Rusya 1877 yılında Budapeşte’de imzalanan bir sözleşme ile Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun tarafsızlığını sağlayarak Osmanlı Devleti’ne saldırmıştır. Savaş sonunda Ayastefanos Antlaşması ile Rus hâkimiyet alanının büyümesi nedeniyle, Balkanlarda Rus karşıtı politika izlemeye çalışan Andrássy, antlaşmanın revizyonu için, Berlin’de bir kongrenin toplanmasında önemli rol üstlenmiştir. Berlin Kongresi ise Avusturya-Macaristan açısından Bosna-Hersek’in işgali sürecini başlatmıştır. Macar kamuoyu ise doğu meselesi sürecinde Türklerin toprak bütünlüğünden yana bir tavır sergilemiştir. Bu çalışmada Macar kaynaklarına göre, Gyula Andrássy’nin 1875-1878 yılları arasında cereyan eden olaylara karşı izlediği politikanın neden ve sonuçları, dönemin Osmanlı-Macar ilişkileri çerçevesinde ele alınarak ortaya konulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tarih İncelemeleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 500
Atıf : 1.205
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini