Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 140
 İndirme 57
Macarların Gözüyle Milli Mücadele ve Türk İmajı
2019
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkler ve Macarlar arasındaki temaslar, tarihin çok eski dönemlerinde başlamıştır. Bu iki millet, Osmanlı’nın Balkanlar’da ve Avrupa’da ilerlediği dönemde düşman olsalar da, XIX. yüzyıldan itibaren iki millet arasında kardeşlik duygularının geliştiği görülmüştür. I. Dünya Savaşı’nda iyi bir seviyeye çıkan Türk-Macar ilişkileri, Anadolu’da verilen Milli Mücadele döneminde de dostane şekilde devam etmiştir. Türklerin, Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu’da verdikleri Milli Mücadele, kardeş Macar halkı tarafından yakından takip edilmiştir. Trianon Antlaşması ile topraklarının 3/2’sini kaybeden Macarlar, Türklerin bu var oluş mücadelesini emperyalist güçlere karşı savaşan milletlere örnek olarak göstermişler ve Milli Mücadele’ye büyük bir sempati ile yaklaşmışlardır. Basın yayın yoluyla Milli Mücadele’ye destek olan Macarlar, Avrupa’da Türklerin davasının haklılığını ortaya koyan bir ses olmuşlardır. Mustafa Kemal’den eşsiz bir devlet adamı ve komutan olarak bahseden Macar kaynakları, bağımsızlığını geri kazanmak için her şeyini ortaya koyan Türk halkının azmini Avrupa’da kanıtlaması bakımından da önem taşımaktadır.         Bu çalışmada, Türklerin büyük bir özveri göstererek Milli Mücadele’yi nasıl başarıya ulaştırdıkları Macarların gözüyle aktarılacaktır. Burada özellikle, Macar Turancılarının Türklerin haklı davası olarak gördükleri Milli Mücadele’ye verdikleri destekten, Milli Mücadele’nin Macar basınındaki yankılarından ve konunun Macar Elçilik raporlarında nasıl işlendiğinden bahsedilecektir. 

Anahtar Kelimeler:

In The Eyes Of The Turks and Turks.
2019
Yazar:  
Özet:

The relations between Turks and Hungarians began in the very ancient periods of history. Although these two nations were enemies in the period in which the Ottoman progressed in the Balkans and in Europe, the XIX. Since the century, the feelings of brotherhood between the two nations have evolved. The Turkish-Hungarian relations, which came to a good level in the First World War, continued in a friendly way during the National Struggle in Anatolia. The national struggle of the Turks in Anadolu under Mustafa Kemal was closely followed by the brother Hungarian people. The Hungarians, who lost 3/2 of their territory by the Treaty of Trianon, showed this existing struggle of the Turks as an example to the nations fighting against the imperialist powers and approached the National Struggle with great sympathy. The Hungarians, who supported the National Struggle through the press broadcast, have become a voice that reveals the legitimacy of the Turkish case in Europe. The Hungarian sources, referring to Mustafa Kemal as a unique state man and commander, are also of importance in terms of proofing the aspiration of the Turkish people in Europe, who showed everything to restore their independence.         In this study, the Turks will be transmitted with the eyes of how the Hungarians have achieved the National Struggle by showing a great devotion. Here, in particular, we will talk about the support that the Hungarian Turans give to the National Struggle, which they see as a legitimate case by the Turks, the emphasis of the National Struggle in the Hungarian press and how the issue is processed in the reports of the Hungarian Embassy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.167
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini