Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 64
 İndirme 25
HASTANELERDE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MOTİVASYON DÜZEYLERİNİN ÖRGÜTSEL BAĞLILIKLARINA ETKİLERİ: KIRIKKALE İLİ ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz çalışma hayatında karşılaştığımız değişimler, yenilikler ve gelişmeler bir taraftan örgütlerin yapı ve fonksiyonlarını etkilerken diğer taraftan da nitelikli işgörenlerin örgütlerden beklentilerini farklılaştırmıştır. Bağlı bulunduğu örgüte önemli kazanımlar sağlayan işgörenlerin motivasyon düzeyleri, onların örgütlerine karşı güven duyması, bağlılık hissetmesi ve işlerinden tatmin olmalarını etkilemesi nedeniyle büyük önem taşımaktadır. İşgörenin, örgütüne olan güvenini, bağlılığını artıracak faaliyetler sayesinde kurum/kuruluş sektördeki diğer kurum/kuruluşlardan farklılaşacak ve rekabet üstünlüğü elde edebilecektir. Motivasyon, adalet ile ilişkili bir kavramdır ve motivasyonun adalet üzerinde yadsınamaz bir etkisi mevcuttur. Bu çalışmanın amacı motivasyon düzeyinin, örgütsel bağlılık düzeyi üzerindeki etkisinin boyutunu belirlemek ve önemini ortaya koymaktır. Araştırmada motivasyon ile örgütsel bağlılık arasındaki nedensellik ilişkileri değişkenlerin alt boyutları ile birlikte incelenmiştir. Bu çalışma, Kırıkkale ilinde görev yapan sağlık çalışanlarının hizmet verdikleri hastanelerdeki motivasyon düzeylerinin örgütsel bağlılıklarına olan etkisinin tespiti amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amacın gerçekleştirilmesinde “motivasyon” ve “bağlılık” ölçeklerinden yararlanılmıştır. Araştırmada anket yöntemi kullanılmıştır. Anketler iki farklı ölçek ve demografik soruların yer aldığı bölümden oluşmaktadır. Motivasyon düzeyini ölçmeye ilişkin olarak Herzberg Ölçeği, örgütsel bağlılık düzeyini ölçmeye ilişkin olarak Allen-Meyer (1997) Bağlılık Ölçeği kullanılmıştır. Söz konusu motivasyon ölçeği, hijyen motivasyon faktörleri ve motive edici faktörler olmak üzere iki boyutta incelenirken bağlılık ölçeği ise duygusal, devam ve normatif olmak üzere üç boyutta incelenmiştir. Uygulama sonucunda elde edilen verilerin çözümlenmesinde SPSS 24 paket programından (Statistical Package for the Social Science) yararlanılmıştır. Bu doğrultuda, Kırıkkale ilinde faaliyette bulunan hastanelerde 389 sağlık çalışanı üzerinde anket uygulanmıştır. Uygulama sonucunda elde edilen verilerin çözümlenmesinde Korelasyon (1-tailed) analizine yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The effects of the motivation levels of health workers in hospitals on organic relationships: Examples of KIRIKKALE
2019
Yazar:  
Özet:

The changes, innovations and developments we encounter in today’s work life have influenced the structure and function of the organizations on the one hand, while on the other hand they have differentiated the expectations of qualified workers from the organizations. The motivation levels of workers who make significant achievements in their organization are of great importance because they feel confidence in their organizations, feel commitment and are satisfied with their work. Through activities that will increase the trust and commitment of the employer to the organization, the institution/institution will be different from other institutions/institutions in the sector and will be able to competitive superiority. Motivation is a concept associated with justice, and motivation has an irrevocable impact on justice. The aim of this study is to determine the extent and importance of the impact of the level of motivation on the level of organizational commitment. In the study, the causal relationship between motivation and organizational commitment was studied along with the lower dimensions of the variables. This study was carried out in order to identify the impact of motivation levels in the hospitals they serve on the organizational commitments of health workers working in the district of Kırıkkale. In achieving this goal, the scales of "motivation" and "confidence" were used. The research method has been used. The survey consists of two different scales and demographic questions. In relation to measuring the level of motivation, the Herzberg Scale was used by the Allen-Meyer (1997) Engagement Scale for measuring the level of organizational commitment. The motivation scale is studied in two dimensions: hygiene motivation factors and motivating factors, while the commitment scale is studied in three dimensions: emotional, continuous and normative. The SPSS 24 package (Statistical Package for the Social Science) has been used to analyze the results of the application. According to the report, 389 health workers were surveyed in the district of Kırıkkale. In the analysis of the data obtained by the application, the Correlation (1-tailed) analysis was included.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 280
Atıf : 1.072
Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi