Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 314
 İndirme 143
 Sesli Dinleme 1
Euro Bölgesi Borç Krizi ve Ekonomik Büyüme İlişkisi
2016
Dergi:  
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Euro bölgesi borç krizi ilk olarak Yunanistan'da ortaya çıkmıştır. AB ülkeleri, Mayıs 2010'da Yunanistan’ı iflastan kurtarmak için İMF destekli bir plan yürürlüğe koysalar da aralarında yaşadıkları anlaşmazlıklar ve sürecin uzun olması gibi nedenlerle, krizin diğer ülkelere yayılması önleyememişlerdir. Bu süreç içerisinde borç krizi İrlanda, Portekiz İspanya ve İtalya gibi çevre ülkelere yayılmıştır. Borç krizi süreci, AB kurumlarının krizin çözümüne yönelik para ve maliye politikalarını etkili göstermiştir. Kriz bu süreçte Yunanistan ile başlayıp zamanla tüm Avrupa’ya yayılmış Euro bölgesini devamının sorgulanmasına neden olan bir krize dönüşmüştür. Çünkü Yunanistan'ın borcunun büyük bir kısmı yabancı kreditörlere ait olunca bu krizin yayılma etkisi de daha çok olmuştur.Özetlemeye çalıştığımız bu olaylar Euro Bölgesini uzun süren bir ekonomik durgunluğa ve deflasyona (Stag-Deflasyon) sürüklemiştir. Euro Bölgesinde finansal piyasaların bölünmüşlüğü, banka bilançolarının zayıflığı, belirsizlik ortamı ve buna bağlı talep yetersizliği, Euro Bölgesinin geçmişten gelen yapısal problemleri ve zayıflığı, geleneksel para politikasının işlemez hale gelerek varlık erozyonunun artması, üye ülkeler arasındaki koordinasyon eksikliği ve mali bütünleşmenin olmayışı krizi derinleştiren faktörler olmuştur. Tüm bunların sonucu olarak uzun süreçli bir durgunluk ortaya çıkmıştır. Bu çalışma yukarıda çerçevesini çizdiğimiz koşullara bağlı olarak Euro Bölgesi büyümesini belirleyen faktörleri analiz etmeyi amaçlamıştır. Çalışma ortak maliye politikası olmayan parasal birliğin bütçe disiplin sorunu nedeniyle maliye politikası uygulayamayacağını varsaymıştır. Çalışma amacına uygun olarak seçilmiş değişkenler arasında ilişkinin varlığını veya yokluğunu eş bütünleşme yöntemini ve hata düzeltme modelini kullanarak sınamıştır. Bu haliyle çalışma Türkçe literatüre katkı yapmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Balkan Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 1.828
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini