Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 88
 İndirme 39
Konstrüktivist Perspektiften Devrim Sonrası İran Siyasal Sistemi
2019
Dergi:  
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

1979 yılında gerçekleşen ve dünyada başka bir örneği olmayan bir devrim İran siyasal sisteminde birçok biçimsel farklılaşmaya neden olmuştur. Bu durum uluslararası sistemdeki diğer aktörlerle de sorunları beraberinde getirmiştir. Bölgedeki diğer devletlerden farklılaşarak devlet kimliğini Şii temellere oturtan, Humeyni’nin Velayet-i Fakih Teorisi ile kurumsallaşan bu sisteme paralel İran bölgesel ve küresel ilişkilerini bu kimlik doğrultusunda gerçekleştirmiştir. Uluslararası ilişkilerde meydana gelen olayları diğer kuramların değinmediği parametrelerle açıklamaya çalışan Konstrüktivizm çerçevesinde ele alınan devrim sonrası günümüze kadarki süreçte, İran’ın uluslararası sistemdeki ilişkileri doğrultusunda siyasal sisteminde meydana gelen değişimler dönemsel olarak farklılaşmalar göstermiştir. Bu değişimlerde en belirgin nokta ise devrim sonrası oluşturulan sıkı sistemin çözülmesi ve şeffaflaşmasıdır. Aynı zamanda özellikle devrim sonrası batı ile ilişkilerinin tamamen kesilmesi durumuna son verilmiş gerek siyasal gerek ekonomik entegrasyon çerçevesinde ilişkiler geliştirilmiştir.   

Anahtar Kelimeler:

Konstruktivist Perspektiften Devrim Sonrasi İran Siyasal Sistemi
2019
Yazar:  
Özet:

A revolution that took place in 1979 and has no other example in the world has caused many formal differences in the Iranian political system. This has caused problems with other players in the international system. Different from the other states in the region, the state identity is placed on the Shiite foundation, and the system is organized by Humeyni's Velayet-i Fakih Theory, which has accomplished the regional and global relations of Iran in parallel with this identity. In the post-revolutionary process to the present day, the changes in the political system in accordance with the relations of Iran in the international system have periodically demonstrated differences in the framework of the Constructivism, which attempts to explain the events that occur in international relations with the parameters other theories do not refer to. The clear point in these changes is the dissolution and transparency of the strict system created after the revolution. At the same time, after the revolution, the relationship with the West has been completed in the context of political and economic integration and the relations have been developed.

Political System Of Iran After The Revolution: A Constructivist Approach
2019
Yazar:  
Özet:

A unique revolution occurred in 1979 caused numerous changes in Iran’s political system. This situation also changed Iran’s relations with other actors in international system. According to Khomeini’s “Velayet-i Fakih” theory, Iran placed its identity on Shia and shaped its relations with other actors though this new identity. The post revolution era of Iran’s political system has been evaluated through a constructivist approach, which displayed alteration term by term. The most apparent progress observed after the revolution is increasing transparency and dissolvement of the system through the time. Especially, relations, both economic and political, with the West have been developed after the early phase of the revolution.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Balkan Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 1.821
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini