Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 112
 İndirme 48
Asur Ticaret Kolonileri Çağı’nda Kraliçelerin Yönetimdeki Rolü (M.Ö. 1975-1725)
2019
Dergi:  
Uluslararası Beşeri Bilimler ve Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geçmişten günümüze kadar olan süreçte devlet yönetiminde pek çok kraliçe ismi ön plana çıkmıştır. Anadolu coğrafyası üzerinde ise kadınlara verilen değer sosyal statünün yanında siyasi ve idari anlamda da kraliçeler vasıtası ile bir değer kazanmıştır. Asur Ticaret Kolonileri Çağı’nda “Rubātum” adı verilen kraliçeler devlet yönetiminde kralın (Rubāum) yanında eşit konumda yer almış ve söz sahibi olmuştur. Eski Anadolu’da kadın-erkek eşitliği tam bir görünüm kazanırken, kraliçeler gerek devlet yönetiminde gerekse ticari hayatta oldukça önemli roller üstlenmişlerdir. Elde edilen kaynaklar neticesinde Eski Anadolu üzerindeki pek çok şehirde kraliçe ismine rastlanmıştır. Aynı zamanda kraliçelerin sadece idari ve ticari hayatta değil, hukuki nitelik taşıyan önemli olaylarda da yer aldıkları arkeolojik bulgular sonucunda ortaya çıkmıştır. Asur Ticaret Kolonileri Çağı’ndaki kraliçeler Hatti ve Hurri kültürünün izlerini yaşatırken, Hitit devrindeki kraliçelere de örnek bir zemin meydana getirmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Asur Ticaret Kolonileri Çağı’nda Kraliçelerin Yönetimdeki Rolü (M.Ö. 1975-1725)
2019
Yazar:  
Özet:

From the past to the present time, many names of the queen have come to the forefront of the government. On the Anadolu geography, the value given to women, in addition to the social status, has gained a value in the political and administrative sense through the queens. In the Age of Asur Commercial Colonies, the queens called "Rubātum" were in equal position alongside the king (Rubāum) in the state administration. In ancient Anatolia, while women and men’s equality gained a full appearance, the queens had taken quite important roles in the government’s administration or in the commercial life. The name of the queen was found in many cities on Ancient Anadolu. It was also the result of the archaeological findings that the queens participated not only in the administrative and commercial life, but also in important events of legal nature. While the queen of the Asur Trade Colonies in the Age lived the traces of Hatti and Hurri culture, they also created an example ground for the queen of the Hittite era.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Beşeri Bilimler ve Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 406
Atıf : 966
Uluslararası Beşeri Bilimler ve Eğitim Dergisi