Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 64
 İndirme 27
Astronomik Düzenlilikten Sosyo-matematik Uylaşıma Takvim
2008
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Although, positivism is a modern concept, its roots were embedded in human life before its formulation, because basic mathematics was in use with numbers and symbols to organize the daily life. Measuring instruments and calendars were characteristic examples of this phenomenon and it‟s possible to call this state as “proto-positivism”. Astronomy, as a result of its cosmic structure, is an exact science. On the other hand, sociology is concerned with social life which is highly complex. Since the early stages of history, societal cultures involved rules in accordance with the daily life based on the movements of the Moon and the Sun. The present work aims to study this process in the light of socio-mathematical and socio-astronomical concepts as based on Uluğ Takvimi, a folk calendar published in 1940 in Turkey. The days of the year are listed and the related important meteorological features are defined by referring to the late 19th and early 20th century calenders published in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 505
Atıf : 1.002
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini