Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 78
 İndirme 25
THE ROLE OF NOSTALGIA PRONENESS IN THE EFFECT OF BRAND IMAGE, CORPORATE IMAGE, BRAND TRUST AND CONSUMER INVOLVEMENT ON EMOTIONAL ATTACHMENT: GLOBAL VS. LOCAL BRAND
2019
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nostalgia is an ‘‘individual’s desire for the past or a liking for possessions and activities of days gone by’’ (Holbrook, 1993:245). For the past few decades nostalgia has been widely used in marketing in order to evoke positive feelings (Holak et al., 2007). Hence, the aim of this study is to assess the role of nostalgia proneness in the effect of brand image, corporate image, brand trust and involvement on emotional attachment. The conceptual model is tested empirically against consumers of different levels of nostalgia proneness (low/high). Additionally a comparison is made between a global and a local brand. Convenience sampling was used and data were collected from 643 consumers in Istanbul using face to face interviews. Multiple regression analyses were used to test the hypotheses. The results showed that all of the independent variables had statistically significant effects on emotional attachment for both levels of nostalgia proneness and for the global and the local brands. However, differences exist for the two samples (low/high nostalgia prone) and the two brands (Çamlıca and Coca Cola) regarding the most effective variables on emotional attachment. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 957
Atıf : 5.230
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi