Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 25
 Görüntüleme 1.945
 İndirme 120
Dünya Bankasının Yeni Uluslararası Yoksulluk Sınırları ve Küresel Yoksulluğun Yeniden Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya Bankası, küresel yoksulluk algısının oluşumunda ve yoksulluğa yönelik mücadele de önemli uluslararası kurumlardan biridir. Özellikle yoksulluğu ölçmeye yönelik geliştirdiği uluslararası yoksulluk sınırı (1,90 ABD Doları), küresel yoksulluğun boyutlarının tahmininde kullanılanyaygın kriterdir. 2018’de Dünya Bankası, uluslararası yoksulluk sınırına tamamlayıcı olarak daha yüksek refah seviyelerini yansıtan mutlak ve göreli yeni yoksulluk sınırları ile çok boyutlu bir yoksulluk endeksi geliştirmiştir. Bu çalışmanın amacı mevcut uluslararası yoksulluk sınırı ile yeni geliştirilen sınır ve endekse göre küresel yoksulluğun boyutlarının ve görünümünün hangi yönde değiştiğini ortaya koymaktır. Çalışma, ağırlıklı olarak Dünya Bankasının doküman ve verilerine dayalı bir literatür taraması ve durum analizine dayanmaktadır. Dünya Bankasının geleneksel olarak kullandığı 1,90 ABD Dolarlık uluslararası yoksulluk sınırına göre %10 olarak tahmin edilen küresel yoksulluk, yeni yoksulluk sınırlarına göre hesaplandığında artmaktadır. Son yirmi yıldır uluslararası düzeyde sürdürülen yoksullukla mücadele ile aşırı yoksulluğu yarı yarıya azaltma hedefi gerçekleşmiş olmakla birlikte, yoksulluk tanımı genişletildiğinde hâlâ yoksulluğun dünyanınönemli sorunlarından biri olarak varlığını sürdürdüğü görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Dunya Bankasinin Yeni Uluslararasi Yoksulluk Sinirlari ve Kuresel Yoksullugun Yeniden Degerlendirilmesi
2019
Yazar:  
Özet:

The World Bank is also one of the important international institutions in the formation of the global perception of poverty and the fight against poverty. The international poverty limit, which it has developed specifically to measure poverty, is a criterion that can be used to predict the size of global poverty. In 2018, the World Bank developed a multi-dimensional poverty index with absolute and relative new poverty limits that reflect higher levels of prosperity as complementary to the international poverty limit. The aim of this study is to reveal in what direction the dimensions and appearance of global poverty are changing according to the current international poverty limit and the newly developed limit and index. The study is based mainly on a literary scan and situation analysis based on the World Bank’s documents and data. The global poverty, which is estimated to be 10% compared to the international poverty limit of $1.90, which is traditionally used by the World Bank, increases when calculated by the new poverty limit. While the goal of reducing the extreme poverty to half has been achieved through the fight against poverty on the international level over the past twenty years, the definition of poverty continues to be one of the world’s most important problems when it is expanded.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 265
Atıf : 1.985
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini